|
Przesunięty przez: Pasiak Sro 27 Cze, 2012 15:54 |
Audi A4 B6 Cabrio |
Autor |
Wiadomość |
Nejm

Model: .....
Silnik: .....
Zasilanie: benzyna+LPG
Nadwozie: .....

Postawił 1 piw(a) Skąd: Polska
|
Wysłany: Sro 01 Lut, 2012 14:53 Audi A4 B6 Cabrio
|
|
|
Na wiosnę mam zamiar kupić A4 B6 Cabriolet, który natychmiast zagazuję I tu pojawia się pytanie: zależy mi na quattro, więc wybór jest pomiędzy 1.8T 163KM a 3.0 220KM. Dodatkowo, z ciekawości bardziej, to czy ew. tuning tych silników wchodzi w grę przy gazie? Wolnossak to pewnie ciężko i drogo, a turbo pewnie nie zgra się z gazem, czy tak? |
|
|
|
|
 |
roki1990

Model: A4 B6
Silnik: AWX
Zasilanie: Diesel
Nadwozie: Sedan

Otrzymał 1 piw(a) Skąd: wolsztyn
|
Wysłany: Sro 01 Lut, 2012 15:21
|
|
|
Ogólnie co do tuningu na gazie nie będę się wypowiadał - nie znam się aż tak, ale co do wyboru silnika to wybierz 3.0 bo z doświadczenia znajomych wiem, że aby nie naprawiać ciągle 1.8T trzeba naprawdę dobrze trafić. |
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): Nejm |
 |
Nejm

|
Wysłany: Sro 01 Lut, 2012 15:36
|
|
|
Z tego co zdążyłem się zorientować, to 3.0 będzie lepszym rozwiązaniem do tak ciężkiej budy, z kolei 1.8T jest czterdzieści pięć kilo lżejszy
Dzięki i jak ktoś by coś wiedział o dłubaniu takich "kuchenek", to będę zobowiązany. |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sro 01 Lut, 2012 22:05
|
|
|
osobiscie bym się nie zastanawiał tylko brał 3,0, ale,za żadne skarby bym go nie gazował.... wychodzę z założenia,że gaz jest dobry ale w Junkersie , o czym sie przekonałem wielokrotnie. Ale to tylko moje skromne zdanie |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
obecnie:
Audi A3 Cabrio Stronic
 |
|
|
|
|
 |
Nejm

|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sro 01 Lut, 2012 23:52
|
|
|
Nejm napisał/a: |
Też skłaniam się ku 3.0, miałem w poprzednim aucie 2.5 V6 NA bez gazu i było fajnie, ale te koszty... Wiem, że z turbo są częste problemy, ale czemu wolnossący gazik miałby być złem? |
Mądry Polak po szkodzie. Kup 3.0 załóż kuchenkę i będziesz wiedział czy zrobiłeś dobrze czy nie. Jeżeli chcesz koniecznie Quattro i szukasz oszczędności przy tankowaniu, to na Twoim miejscu wybrałbym 1,8T. Ten silnik zdecydowanie będzie mniej palić - oczywiście przy oszczędnej jeździe. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
adi93

Model: Q7
Silnik: 3,0
Zasilanie: disel
Nadwozie: suv
Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 21 Mar 2011 Wszystkie posty: 267

Piwa: 11/1 Skąd: Brzeziny
|
Wysłany: Czw 02 Lut, 2012 00:32
|
|
|
moj znajomy ma 3.0 i mowi ze to jest bardzo nie udany silnik audia przedevwszystkim bardzo lubi paliwko |
_________________ Auto jest Bogiem, prędkość nałogiem, życie zabawą, a kobiety podstawą!
Audi Q7 3.0 (jest)
Audi A6 C5 sedan 2,8 (było)
Audi 100 C4 sedan 2,8 (było)
Audi 80 B3 sedan 1,8 (było) |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Czw 02 Lut, 2012 00:34
|
|
|
adi93 napisał/a: | moj znajomy ma 3.0 i mowi ze to jest bardzo nie udany silnik audia przedevwszystkim bardzo lubi paliwko |
Każdy silnik który ma więcej niż 4 tłoki lubi paliwo. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
 |
Nejm

|
Wysłany: Czw 02 Lut, 2012 13:15
|
|
|
Przeczesałem internet i rzeczywiście 1.8T to raczej rozsądniejszy wybór i dowiedziałem się, że za niewielkie pieniądze można w nim osiągnąć ok. 195KM/300Nm, więc coś czuję, że moje marzenia o oszczędności legną w gruzach |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Czw 02 Lut, 2012 13:56
|
|
|
Nejm napisał/a: | Przeczesałem internet i rzeczywiście 1.8T to raczej rozsądniejszy wybór i dowiedziałem się, że za niewielkie pieniądze można w nim osiągnąć ok. 195KM/300Nm, więc coś czuję, że moje marzenia o oszczędności legną w gruzach |
Przy zdrowym chip tuningu auto powinno mieć też mniejszy apetyt na paliwo. 1,8T będzie rozsądniejsze niż te 3,0. |
|
|
|
|
 |
Nejm

|
Wysłany: Czw 02 Lut, 2012 18:57
|
|
|
Dla pewności: 1.8T = wyłącznie 98 oktanów? |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Audi A4/S4 |
|
[ Twoje IP to: 18.97.9.173, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |