|
|
Audi A4 b6 - drgania na kierownicy |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Pon 22 Kwi, 2013 22:09 Audi A4 b6 - drgania na kierownicy
|
|
|
Witam.
Jakieś 3 tygodnie temu założyłem felgi 17"
Felgi nowe zamienniki zamówione na allegro wzór od s-line, do tego opony nowe Bridgestone 235/45.
Pierścienie centrują (plastikowe) które były dołączone do felg również zostały założone
Mój problem polega na tym, że przy prędkościach 120 km/h, 140 km/h, 160 km/h, 180 km/h oraz 200 km/h występują niewielkie drgania na kierownicy, do 110 km/h one nie występują tak samo przy 130 km/h, 150 km/h, 170 km/h, 190 km/h ich nie ma.. Proszę o pomoc co mogę z tym problemem zrobić. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 22 Kwi, 2013 22:33 Re: Audi A4 b6 - drgania na kierownicy
|
|
|
| tentypgdoch napisał/a: | | Proszę o pomoc co mogę z tym problemem zrobić. |
Wymienić opony lub ewentualnie pojechać na specjalne wyważenie opony pod obciążeniem. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 23 Kwi, 2013 07:53
|
|
|
| Cytat: | | Wymienić opony lub ewentualnie pojechać na specjalne wyważenie opony pod obciążeniem. |
Wymienić? Za komplet opon zapłaciłem 1800 zł więc co ja teraz z tym zrobię ? A może być to spowodowane pierścieniami centrującymi ? Bo widziałem też , że zakładają aluminiowe, a te są plastikowe.. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 23 Kwi, 2013 10:20
|
|
|
Za tę kwotę kupiłeś pewnie nowe z gwarancją. Pojedź do kogoś kto posiada wyważarkę z tzw testem drogowym. Jeżeli okaże się, że jest to wina opon, to z takim wydrukiem masz prawo do wymiany opon . |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 07 Maj, 2013 15:58
|
|
|
Witam ,
Mam Audi A4 B8 , nowe felgi (17'' zamiennik z allegro z S-ki ) , nowe oponki i ten sam problem , jak sobie poradziles ? okazalo sie ze to byly opony czy jednak felgi ?
Pozdrawiam,
Maciek |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Eksploatacja, felgi, opony, oleje, paski |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |