|
|
Concert II - nie "łyka" płytek |
| Autor |
Wiadomość |
DRN

Model: A3 [8P]
Silnik: 1.9TDI BLS
Zasilanie: ON
Nadwozie: 3D

|
Wysłany: Czw 08 Lis, 2012 09:31 Concert II - nie "łyka" płytek
|
|
|
Witam.
Niedawno zakupiłem A3 2006 rok i jest w nim zamontowane radio Concert II (cd). Podczas oględzin samochodu sprawdziłem głośniki oraz podstawowe funkcję radia, pominąłem jednak sprawdzenie czytnika płyt no i się przejechałem. Wczoraj podczas pierwszej próby okazało się, że czytnik nie "pochłania" płyty. CD wchodzi do połowy i tyle - coś ją blokuje. Nie idzie jej nawet wsadzić ręcznie "na siłę" (co chyba nie powinno dziwić). Oczywiście po wciśnięciu eject wyskakuje No CD więc domyślam się, że radio w środku jest puste. Czy ktoś wie co może być przyczyną i jak to można ręcznie naprawić? Nie spieszy mi się do serwisu (wczoraj wydałem blisko 600zł na wymianę filtrów, płynów, oleju i dezynfekcję klimy - rozumiecie ), a jednak bez własnej muzyki ciężko wytrzymać w trasie.
Dzięki z góry za odp. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 09 Lis, 2012 09:25
|
|
|
Wyciągnij radio i zdemontuj górną część obudowy. Zobacz czy płyty faktycznie nie ma. Jezeli płyty nie będzie, to radio będziesz musiał oddać do warsztatu. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
DRN

|
Wysłany: Nie 11 Lis, 2012 14:07
|
|
|
Wyciągnąłem radio, zdemontowałem górę i okazało się, że płyta faktycznie siedzi. Zdjąłem przód, wypiąłem i wyjąłem płytę, niestety dalej coś blokuje. Prawdopodobnie są to te czarne przednie zaczepy. Czy da się jakoś ustawić mechanizm cdromu w pozycji neutralnej ręcznie czy jednak nic z tego i pozostaje wycieczka do elektryka? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 11 Lis, 2012 15:14
|
|
|
| DRN napisał/a: | | Wyciągnąłem radio, zdemontowałem górę i okazało się, że płyta faktycznie siedzi. Zdjąłem przód, wypiąłem i wyjąłem płytę, niestety dalej coś blokuje. Prawdopodobnie są to te czarne przednie zaczepy. Czy da się jakoś ustawić mechanizm cdromu w pozycji neutralnej ręcznie czy jednak nic z tego i pozostaje wycieczka do elektryka? |
Wystarczy odkręcić silnik który znajduje się w górnej części mechanizmu (po prawej stronie) Napędzając ręcznie zębatkę wysuniesz płytę CD. Wacikiem do uszu przetrzyj soczewkę, przykręć silnik. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
DRN

|
Wysłany: Wto 13 Lis, 2012 07:54
|
|
|
Zrobiłem jak napisałeś, wszystko poszło dosyć sprawnie. Niestety dziś rano przy próbie odpalenia CD, radyjko miast ją wciągnąć jedynie zaterkotało i znowu się "zatrzasnęło" w pozycji jakby płyta była w środku. No nic, dzięki wielkie za pomoc, ale chyba bez warsztatu się nie obejdzie. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 13 Lis, 2012 10:51
|
|
|
Radio ma wadę mechaniczną w sumie standardową dla tych mechanizmów, ale faktycznie lepiej bedzie jak oddasz radio do warsztatu. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Car Audio |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |