|
|
[A4 b6] Zakłócenia z Xenonów |
| Autor |
Wiadomość |
BUNNY82

Model: AUDI a4 B6 QUATRO
Silnik: 1,9Tdi AVF
Zasilanie: ON
Nadwozie: Avant

|
Wysłany: Czw 05 Sty, 2012 19:38 [A4 b6] Zakłócenia z Xenonów
|
|
|
Cześć Wam w moim małyszu zamontowane są dodatkowo xenony ,tak go kupiłem . Przy włączonym radiu jak załącze światła to xenony zakłócają odbiór fal czy jest jakieś rozwiązanie aby zlikwidować te zakłócenia. Nie wiem jeszcze jakiej produkcji siędzą tam przetworniczki podam później. A na razie co zrobić aby zlikwidować te zakłócenia. |
_________________ Pozdrawiam Marcin . |
|
|
|
|
|
 |
maaly4

Model: A6 C4
Silnik: AEL
Zasilanie: diesel
Nadwozie: avant

Postawił 1 piw(a) Skąd: Rzepin woj. lubuskie
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 05 Sty, 2012 21:57 Re: Zakłócenia z Xenonów w A4 B6
|
|
|
| BUNNY82 napisał/a: | | Cześć Wam w moim małyszu zamontowane są dodatkowo xenony ,tak go kupiłem . Przy włączonym radiu jak załącze światła to xenony zakłócają odbiór fal czy jest jakieś rozwiązanie aby zlikwidować te zakłócenia. Nie wiem jeszcze jakiej produkcji siędzą tam przetworniczki podam później. A na razie co zrobić aby zlikwidować te zakłócenia. |
Proponuję Ci je wymienić na oryginalne lub ewentualnie zamienniki, ale dobrej jakości. Jeżeli sieją zakłócenia, to jest duże ryzyko uszkodzenia elektroniki pojazdu. W pierwszej kolejności padają zegary, a co za tym idzie immobilizer. Trafiają do mnie takie pojazdy na lince holowniczej i nawet nie wiesz jakie spustoszenia może zrobić taka przetwornica. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
maaly4

Model: A6 C4
Silnik: AEL
Zasilanie: diesel

Postawił 1 piw(a) Skąd: Rzepin woj. lubuskie
|
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 11:34
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | Jeżeli sieją zakłócenia, to jest duże ryzyko uszkodzenia elektroniki pojazdu. |
ja swoich używam cztery i pół roku czyli od początku i mam nadzieje że jeszcze z rok pociągną |
|
|
|
|
|
 |
pawcio

Model: C5,B5
Silnik: AWX,AVG
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 13 Maj 2009 Wszystkie posty: 1942

Piwa: 48/5 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 14:28
|
|
|
| BUNNY82 napisał/a: | | zamontowane są dodatkowo xenony |
a ja bym je kolego wyrwał, chyba że ewentualnie można zamontować ORI, i nie martwić się ze stracisz dowód rejestracyjny |
_________________ wiele serc, jedno bicie - tylko AUDI ponad życie
Witam cię Gość
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 14:31
|
|
|
| maaly4 napisał/a: | | Adi202 napisał/a: | | Jeżeli sieją zakłócenia, to jest duże ryzyko uszkodzenia elektroniki pojazdu. |
ja swoich używam cztery i pół roku czyli od początku i mam nadzieje że jeszcze z rok pociągną |
Różnica w tym, że elektronika w C4 nie jest aż tak podatna na usterkę jak w nowszych modelach. Zamienniki jadą do końca i sądzę, że tu właśnie jest to ryzyko. Fabryczne przetwornice mają założoną blokadę czasu pracy 2000h. Ktoś kto tworzył takie urządzenie pomyślał o zużyciu się uszczelek czyli o bezpiecznym czasie użytkowania. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
pawcio

Model: C5,B5
Silnik: AWX,AVG
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 13 Maj 2009 Wszystkie posty: 1942

Piwa: 48/5 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 14:33
|
|
|
tylko pytanie jakie reflektory posiada kolega w swojej C4, ale myślę że ma tylko na zwykłe żarówki i nie ma spryskiwaczy, i tu już się robi problem |
_________________ wiele serc, jedno bicie - tylko AUDI ponad życie
Witam cię Gość
 |
|
|
|
|
|
 |
BUNNY82

|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 07 Sty, 2012 01:37 Re: Zakłócenia z Xenonów w A4 B6
|
|
|
| BUNNY82 napisał/a: |
Te oryginalne przetwornice to są firmy Valeo? |
Dokładnie tak i montowane są pod reflektorem. Tych osobiście nie sprawdzałem, ale mają bardzo dobrą opinię wśród moich kolegów którzy montują je jako zamienniki oryginałów http://amt-alarmy.pl/inde...q=&r=0&rg=0&sg= |
|
|
|
|
|
 |
BUNNY82

|
Wysłany: Sob 07 Sty, 2012 13:33
|
|
|
Moje przetwornice są firmy INTERLOOK
HID BALLAST FOR XENON LIGHT BULBS
BALAST FOR HID XENON HEDLIGHT SYSTEM 12V-35W
[ Dodano: Pon 23 Sty, 2012 22:55 ]
Adi a gdybym kupił oryginały Valeo przetwornice to czy muszę coś zmieniać w instalacji (w kwestii jakiś dodatkowy moduł czy coś tam innego.) Patrząc na schemat elektr. i porównując z ksenonami i bez ksenonów to chyba trza by dołożyć komputer sterujący regulacji zasięgu reflektorów. A czy bez niego też będzie grało?
[ Dodano: Sro 29 Lut, 2012 10:21 ]
Zadzwoniłem do tej firmy którą polecił mi Adi . Sprzedawca polecił mi kupic nowy zestaw http://amt-alarmy.pl/inde...=&r=0&rg=0&sg=. I gwarantuje że nie będzie wywoływał żadnych zakłóceń. Co myślisz o tym zestawie ADI? |
_________________ Pozdrawiam Marcin . |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |