|
|
Audi A2 1.4TDi |
| Autor |
Wiadomość |
Slawko4xc

Model: A2
Silnik: 1,4 TDI
Zasilanie: Olej apędowy
Nadwozie: hatchback

Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Białystok
|
Wysłany: Wto 18 Kwi, 2017 12:10 Audi A2 1.4TDi
|
|
|
Witam.
Ostatnio jadąc przetrzymałem 4 bieg do końca i po odcinie samochód stracił moc. Zorientowałem się jak wrzyciłem 5 bieg, samochód po prostu trzymał prędkość i nie chciał się rozpędzać, około 120-130 Km/h. Potem słabo jechał, tak jakby bez turbo. Odczekałem trochę po farsownej jeździe, zgasiłem poczekałem trochę i po odpaleniu wszystko jak by było ok. Samochód znów zachowywał się wporządku do momętu kiedy na 5 biegu przekroczyłem około 120-130 K/h. Potem ponownie traci moc i muszę go zgasić by po odpaleniu znów odzyskał moc. Co może być tego powodem?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 18 Kwi, 2017 12:34 Re: Audi A2 1.4TDi
|
|
|
| Slawko4xc napisał/a: | | Co może być tego powodem? |
Np przeładowanie turbiny. Sprawdź w pamieci sterownika silnika czy zapisały się jakieś usterki. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
Slawko4xc

|
Wysłany: Wto 18 Kwi, 2017 19:48
|
|
|
Czy można jeździć jakiś czas jeszcze (2 tyg)?
Nie mam auta zastępczego a do pracy kawałek mam.
Do 120km/h nic się nie dzieje. |
|
|
|
|
|
 |
Łukasz83 zlw
RS6 MTM

Model: A6 C6
Silnik: 3.0 TFSI
Zasilanie: PB
Nadwozie: AVANT
Pomógł: 25 razy Wiek: 42 Dołączył: 02 Gru 2013 Wszystkie posty: 1439

Piwa: 66/19 Skąd: Łódzkie Bełchatów Zelów
|
Wysłany: Wto 18 Kwi, 2017 20:56
|
|
|
mozna jedyne co to moze ci mocy braknac to co adi opisal sztanga to jest od geometrii turbiny jesli sie zatnie lub geometria sie zacina w turbinie to albo moc bedzie lub nie jezdzic mozesz |
_________________ Niech bedzie pochwalony naped QUATTRO
Szóstego dnia Bóg stworzył silnik diesla tak się uradował tą doskonałością że siódmego dnia stworzył do niego Audi . |
|
|
|
|
|
 |
Slawko4xc

|
Wysłany: Pią 21 Kwi, 2017 19:42
|
|
|
Trzeba będzie się trochę pomęczyć, ale jak znajdę kilka dni wolnego to oddam do sprawdzenia. Ostatnio zapomniałem o tym że wpada mi w tryb awaryjny przy wyprzedzaniu. mało brakowało. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Elementy silnika |
|
[ Twoje IP to: 216.73.216.241, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |