Turbodoładowanie » [ A4 1,9TDI]Problem z turbiną - wyłącza się
Odpowiedz do tematu
 [ A4 1,9TDI]Problem z turbiną - wyłącza się
witam mam problem z turbiną
Zauważyłem właśnie że przy zmianach temperatury powietrza na zewnątrz
A dokładnie zaczęło się tak w tamtym roku 2007 grudzień jadąc do rodziny stwierdziłem ten sam problem max obrotów na 5 biegu 3000 prędkość 130 km po wyłączeniu i włączeniu silnika na moment było ok. . Na wiosnę już rzadziej się wyłanczała w lato praktycznie ani razu . Po dłuższych obserwacjach zauważyłem że poniżej tem. 5 C się wyłącza turbina . Teraz mamy rok 2009 a ja jeszcze nie mam rozwiązanego problemu !!! i coraz bardziej się powiększa

Postaw piwo autorowi tego posta

mirek__84 napisał/a:
witam mam problem z turbiną
Zauważyłem właśnie że przy zmianach temperatury powietrza na zewnątrz
A dokładnie zaczęło się tak w tamtym roku 2007 grudzień jadąc do rodziny stwierdziłem ten sam problem max obrotów na 5 biegu 3000 prędkość 130 km po wyłączeniu i włączeniu silnika na moment było ok. . Na wiosnę już rzadziej się wyłanczała w lato praktycznie ani razu . Po dłuższych obserwacjach zauważyłem że poniżej tem. 5 C się wyłącza turbina . Teraz mamy rok 2009 a ja jeszcze nie mam rozwiązanego problemu !!! i coraz bardziej się powiększa

Napisz dokładnie o jaki model Audi chodzi i co przy niej było robione.
pzdr

Czyżby regeneracja? Czekała kolegę.? :roll:

Audi A4 1,9TDI 110 97r nic nie robiłem
i to się wyłącza 3,4,5 biegu i tak 3000 obrotów i 120 do 130 max

zobacz kolego przepływomierz

moim zdaniem to albo zablokowane kierownice spalin albo zawór N75 , mój kolega ma podobnie ale do dziś nie rozwiązał tego problemu

witam Wszystkich.

Moj kolega miał podobny problem, powyzej 3 biegu był wyrazny spadek mocy. Przy podlaczeniu vaga pokazalo bledy z cisnieniem doładowania turbiny i prawdopodobnie jest gdzieś jakas mikro szczelina gdzie ucieka cinienie. Najlepiej posprawdzajcie wszystkie przewody cisnieniowe. Ale również jak koledzy pisza sprawdz sztange od turbiny. Najlepiej podjedz do kogos na diagnostyke :) Pozdrawiam

miałem kiedyś problem z wężem od turbiny do coolera i dalej, jest rozcięcie i moc spada na wyższych biegach sprawdż szczelność węży

mój brat miał podobny problem tyle że po zgaszeniu i odpaleniu przez chwilę było ok a potem padała okazał się to zawór ciśnieniowy na turbinie a mechanik stwierdził że może to wyczyścić i zrobić ale mówił że może podziałać dzień tydzień miesiąc rok ale nie daje gwarancji nic, więc brat poszukał na szrotach i wymienił turbinę bodajże zapłacił 600 zł

noga podłoga jak to nie pomoże to czeka Cie czyszczenie kierownic w silniku
ja jak latalem pskiem firmowym miałem podobnie oddali na serwis wyczyszcili i lata teraz jak pszczoła szcelność też sprawdz Pozdrawiam ;audi;

Ja mam takie same objawy w swojej audi ale ona dochodzi do 140km/h tez czuc wyrazny spadek mozy ale wlaczanie i wylaczanie silnika nic mi nie daje jest tak caly czas..spoczatku bylo czuc jak sie przycinala a teraz chyba padla??

witam na pewno przy zmianach temp. silniki afn tak maja co jakis czas trzeba sprawdzać szczelność układu dolotowego zwłaszcza przy ic i przewodzie do turbo<lubią pękać>ja wywaliłem katalizator był zapchany,wyczyściłem łopatki w turbo i smiga choć przy tych tem też potrafił sie zamulić a i co ważne na wiosne trzebą zawsze rozruszaćsztangę turbiny.pozdrawiam

problem z turbiną Audi a4 1.9 td 90 km
Mam problem z turbiną przy prędkości 110 kh wyłącza się i niema mocy po wyłączeniu i ponownym włączeniu jest ok aż do prędkości 110 i jest to samo

kamil1 napisał/a:
problem z turbiną Audi a4 1.9 td 90 km
Mam problem z turbiną przy prędkości 110 kh wyłącza się i niema mocy po wyłączeniu i ponownym włączeniu jest ok aż do prędkości 110 i jest to samo

Coś robiłeś do tej pory w tym kierunku? Robiłeś LOGi VAG COMem, zmieniałeś przepływomierz? Opisz dokładnie co było już sprawdzane lub wymieniane.
pzdr

klasyczny notlauft czyli przeładowanie :kwasny: do sprawdzenia N75 albo czyszczenie kierownice suszarki
PS. przy nieszczelnym ukladzie na starych sterownikach to blad ten sam tylko ze niedoladowuje slaby od poczatku i puszcza baka :wysmiewacz:

Odpowiedz do tematu