Elektryka i elektronika » Mrugająca xenonowa lampa w A8
Odpowiedz do tematu
 Mrugająca xenonowa lampa w A8
Witam. :) mam taki delikatny problem w A8 97r. , że gdy włączam światła (xenon) to lewa lampa mruga mi jakiś czas po czym rozgrzeje się i normalnie świeci, a do tego podczas jazdy czasami sama gaśnie po czym muszę włączyć i ponownie włączyć światła i jest okey :)

Kiedyś ktoś mi mówił , że to jakaś pierdółka przy xenonie za 30zł jest do wymiany ale nie pamiętam co to było :(

I tu proszę o pomoc Was doświadczonych kolegów , którzy wszystko wiedzą o Audi :mrgreen:

Postaw piwo autorowi tego posta

Przetwornica...lub żarówka.

Przełóż drugą tzn: podepnij ją na miejsce tej co mruga i zobacz co będzie. Odpowiedź, przyjdzie sama.

Ja miałem problem podobny. najpierw mi mrugało w czasie jazdy. Wymieniłem, żarówkę pomogło. Później przetwornicę bo coś zakłócała CB. Teraz wszystko cacy. :roll:

Wystawiono 1 piw(a):
GORYL

Jeżeli masz oryginalny komplet - przetwornica i palnik, to bardziej prawdopodobny będzie spadek napięcia przy zasilaniu samej przetwornicy. Proponowałbym wyczyścić kontakty wtyczki i dołączyć dodatkową masę. Jeżeli palnik nie zmienia koloru, to powinien być sprawny - mowa oczywiście o oryginałach nie podróbkach.
pzdr

Wszytko jest oryginalne i nie zmienia koloru, dzięki koledzy za pomoc jutro sprawdze co i jak :D

Arek11 napisał/a:
Wszytko jest oryginalne i nie zmienia koloru, dzięki koledzy za pomoc jutro sprawdze co i jak :D

Zmierz napięcie na zaciskach zasilania przetwornicy przy załączeniu świateł.

dzisiaj nie miałem czasu porobić przy autku :( jutro sie wszystkim zajme :) a tak po za tym to spadł śnieg to będzie można wykorzystać zalety torsena :D :D hehe

Arek11 napisał/a:
będzie można wykorzystać zalety torsena :D :D hehe

ależ oczywiście. :mrgreen: Ja już zdążyłem wykorzystać te zalety. ;)

Arek11 napisał/a:
Was doświadczonych kolegów

Ja doświadczony.... :roll: We Fieście bardziej, niż w Audi. Ale pomagam jak umiem. :mrgreen:

Hehe dośiwadczenie przychodzi z czasem , ja ciągle coś przy tym Audi musze robić jak tak dalej pójdzie to ide na serwisanta Audi :D :D
A tak po za tym to zaraz lece pobawić między latarniami i porobić pare oesów :P

torsena to ja naginam na każdym zakręcie hahhaha ;audi; [quattro]

[ Dodano: Czw 17 Gru, 2009 20:06 ]
no i manual

Odpowiedz do tematu