| tajfun211 napisał/a: |
| Adi202 napisał/a: | | Próbowałeś zrobić tak jak pisałem wyżej? Na oryginalnym stanie (VIN 2007r) wgrać tylko SB? |
Nie próbowałem już schodzę do samochodu, dam znać jaki jest efekt za 15 minut. |
Wgraj oryginał kolorok i zrób z niego SB.
Po wgraniu ori eepromu znikneło dEF jednak po dograniu SB znów dEF na blacie
| Po wgraniu ori eepromu znikneło dEF jednak po dograniu SB znów dEF na blacie |
Wgraj ten SB i zobacz co się stanie.
| Adi202 napisał/a: |
| tajfun211 napisał/a: | | Po wgraniu ori eepromu znikneło dEF jednak po dograniu SB znów dEF na blacie |
Wgraj ten SB i zobacz co się stanie. |
Wgrane wyświetla się SAFE
Oznacza to, że nowe zegary nie akceptują oryginalnego SB. Problem w tym, że te zegary mają faktycznie inne immo.
| Oznacza to, że nowe zegary nie akceptują oryginalnego SB. Problem w tym, że te zegary mają faktycznie inne immo. |
Tego się obawiałem, masz jakiś pomysł co można z tym dalej zrobić?
Można próbować na "piechotę", ale kupę roboty przy tym.
| Można próbować na "piechotę", ale kupę roboty przy tym. |
Co się kryje za tym "na piechotę" ? Chodzi o edycję i testy czy wylut i stół...
Na piechotę oznacza stukanie palcami w klawiaturę.
| Na piechotę oznacza stukanie palcami w klawiaturę. |
Ok wielkie dzięki za pomoc, starczy na dzisiaj bo niewiele tej niedzieli już zostało.
| Adi202 napisał/a: | | Na piechotę oznacza stukanie palcami w klawiaturę. |
Ok wielkie dzięki za pomoc, starczy na dzisiaj bo niewiele tej niedzieli już zostało. |
Spoko.
Pomyślę co z tym zrobić.
Przeczytałem już prawie cały internet...

od niedzieli w poszukiwaniu rozwiązania, swoją drogą dużo się przy tym nauczyłem

ale rozwiązania nie znalazłem aby to unieść bez wyłączenia immo w ECU i konsekwencji z tym związanych. Koledzy z "północy" mają testować autorskie rozwiązanie jeszcze przed świętami mają mi dać znać czy im coś wyszło.
Temat jest do ugryzienia bo są programy które to robią bez najmniejszego problemu. W Twoim przypadku jest problem tylko z "wyglądem" samego SB.
Jakie programy masz na myśli możesz podać nazwę?
DeJaVu oraz program od CEE-Team.