|
|
1.9 TDI PD problemy z odpaleniem po krótkiej trasie |
| Autor |
Wiadomość |
sansai

Model: A3
Silnik: BKC
Zasilanie: ON
Nadwozie: Sportback

Postawił 1 piw(a) Skąd: dolnyśląsk
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 03 Maj, 2016 17:05
|
|
|
Na dzień dobry wymiana wszystkich 4 zestawów uszczelek pompowtryskiwaczy oraz wymiana przekaźnika systemowego. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): sansai |
 |
sansai

|
Wysłany: Wto 03 Maj, 2016 17:13
|
|
|
Przekaźmik systemowy... naprowadzisz który to, gdzie znajdę??? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 03 Maj, 2016 22:29
|
|
|
Tuż obok sterownika silnika. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
sansai

|
|
|
|
 |
eleszet
..................

Model: A8 D3
Silnik: 4.2 BFM
Zasilanie: PB & LPG
Nadwozie: Limousine
Pomógł: 31 razy Dołączył: 31 Paź 2012 Wszystkie posty: 1655

Piwa: 79/18 Skąd: Dolny Śląśk
|
Wysłany: Sob 25 Cze, 2016 07:05
|
|
|
Sam jestem ciekaw - daj znać czy to rozwiązało Twój problem. |
_________________ Nie musisz dziękować - wystarczy kliknąć: "piwo" oraz "pomógł"
wszystko się da to tylko kwestia uporu...
|
|
|
|
|
|
 |
sansai

|
Wysłany: Wto 28 Cze, 2016 21:41
|
|
|
męczyłem go trochę. Tylko 1 raz musiałem chwilę dłużej przytrzymać na rozruszniku, prócz tego odpala idealnie...
ALE mam wielki problem braku mocy i nie mogę znaleźć przyczyny. Auto ciągnie do jakiś 2000 obrotów potem padaka, na 1 biegu pociągnie wyżej ale 2 i pod górkę zamiast się rozpędzać zwalnia. Kiedy nie ma mocy dymi na czarno. Na postoju przygazówka kręci się normalnie i nie dymi.
Wymieniony był kompletny rozrząd na blokady
uszczelki pompowtrysków (regulacja suwmiarką)
przy okazji rurki podciśnień
wyczyszczony EGR
Regulacja kąta sprawdzana i na + i na -
Korekcje dość nierówne około -0,5 +2,3 +1 -2,8 ( czasem drugi i trzeci po około 1 mją chyba zależy to od temp silnika)
BIPy między 0 a -7 czasem coś na + pójdą przy wyższej temp zauważyłem że nawet 20 się pojawiło, po czym spadło znów
Czasem wpadnie błąd niedoładowania turbiny, ale czy jest czy nie tak samo nie jedzie
Co z tego co ruszałem może powodować takie problemy? Rozrząd? Nieodpowiednie ustawienie pompowtrysków może aż tak zmulić auto. Dźwigienki wkręcone do oporu potem poluzowane na około 200 stopni (180+ jeszcze troszkę)
N75 wygląda że pracuje (odłączenie/podłączenie podciśnienia do gruszki powoduje wciącnięcie/opuszczenie sztangi turbiny. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Elementy silnika |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |