|
|
Przycisk awaryjnych zapala się po zamknięciu auta |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Nie 27 Sie, 2017 17:25 Przycisk awaryjnych zapala się po zamknięciu auta
|
|
|
Zaobserwowałem,że po zamknięciu auta po kilku sekundach zapala się podświetlenie trójkąta przycisku świateł awaryjnych i gaśnie .Po około minucie ponownie się zapala i po dwóch sekundach gaśnie.Cykl się powtarza . Dzieje się tak nawet w przypadku kiedy nie zamknę auta z pilota tylko zamknę drzwi
Co to może być ,boje się że zimą mogę nie odpalić auta po nocy
Audi A4 B6 2003r |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 28 Sie, 2017 08:53
|
|
|
Diagnoza OBD prawdę ci powie. Masz gdzieś zakłócenia na magistrali. Bez sprzętu diagnostycznego problemu raczej nie znajdziesz. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
Decybell
Pan Inżynier

Model: A4 B6
Silnik: 3.0 ASN
Zasilanie: podtlenek propan-butanu
Nadwozie: sedan

|
Wysłany: Pią 06 Paź, 2017 01:08 Re: Przycisk awaryjnych zapala się po zamknięciu auta
|
|
|
| remikson napisał/a: | Zaobserwowałem,że po zamknięciu auta po kilku sekundach zapala się podświetlenie trójkąta przycisku świateł awaryjnych i gaśnie .Po około minucie ponownie się zapala i po dwóch sekundach gaśnie.Cykl się powtarza . Dzieje się tak nawet w przypadku kiedy nie zamknę auta z pilota tylko zamknę drzwi
Co to może być ,boje się że zimą mogę nie odpalić auta po nocy
Audi A4 B6 2003r |
mikrostyki w zamku/zamkach drzwi nie dają znać, że zamek/zamki zostały zamknięte i zaryglowane - kontrola zamków i wiązek drzwi Cię czeka.
btw - masz słuszne obawy, jak aku masz już nie pierwszej młodości, to może zastrajkować, szczególnie po dłuższym postoju... Nie żeby kontrolka w klawiszu od awaryjnych Ci prąd wypiła, ale brak sygnałów od zaryglowaniu zamków powoduje, że wiele urządzeń nie przechodzi jak powinno w stan uśpienia, a przez to ssają więcej niż powinny.
Jak masz dostęp to jak Adi202 pisał, diagnostyka pozwoli (być może) zawęzić poszukiwania do konkretnych drzwi i zaoszczędzisz czas, ale może być, że we wszystkich masz jakieś błędy.... |
_________________ Użył -eś/aś wyszukiwarki?
Upewnił -eś/aś się, że nikt wcześniej nie pytał o to samo?
Ok then, jak mogę Ci pomóc? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |