|
|
Wyłączcony centralny zamek, zerowa reakcja A4 B5 '95 |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 29 Kwi, 2014 10:29
|
|
|
Słychać pracę pompki centralnego zamka? |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 29 Kwi, 2014 16:06
|
|
|
niestety nie i tutaj nasuwa się moje nowe pytanie, czy mogę podmienić pompkę na sprawdzenie z passata b5 '98? ewentualnie jak podpiąć pompkę (plus i minus) i czy mogę podpiąć na krótko do akumulatora ? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 30 Kwi, 2014 09:12
|
|
|
W Passacie B5 nie było pompki. Rozbierz swoją pompkę i sprawdź sam silnik kompresora. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 30 Kwi, 2014 10:30
|
|
|
rozebrałem pompkę ale nie wiem jak ją sprawdzić, + i - podłączyć na krótko do aku ? czy do czego? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 30 Kwi, 2014 11:05
|
|
|
| konieczko23 napisał/a: | | rozebrałem pompkę ale nie wiem jak ją sprawdzić, + i - podłączyć na krótko do aku ? czy do czego? |
Odłącz przewody z silnika (zaznacz wcześniej gdzie były podłączone) i sam silnik podłacz do 12V. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 30 Kwi, 2014 14:09
|
|
|
rozebrałem całą pompkę, śmierdziało spalenizną oraz po rozebraniu tego kompresorka okazało się że na górze plastiki są stopione, dzisiaj kupię nową (używaną oczywiście) i powinno być dobrze, oczywiście dam znać
Kupiłem używany i to samo, rozebrałem i też dawało spalenizną.. ehh.. będę musiał go oddać, obydwie od środka wyglądają tak jak na zdjęciu, da sie to naprawić ?
P.S. !
Byłem na CPN, wracający handlarze sprzedali mi w ciemno (wynegocjowałem na 15zł) pompke do centralnego do audi... okazało sie że to pompka z A6 C4, rozebrałem je obydwie, troche pociąłem, troche polutowałem, rozlutowałem, popodłączałem i zaczcęło śmigać, przez przypadek skapnąłem sie że miałem urwany przewód od klapy który na sztukę też zrobiłem, wszystko śmiga jak należy, otwiera i zamyka się cały samochód
Troszkę chęci, troszkę zdolności manualnej i centralny śmiga jak nowy ))
Temat do zamknięcia!
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |