| marcino8 napisał/a: |
Kasety ruszał nie będę,oczywiście miska będzie wymyta i filtr zostanie wymieniony na nowy :!:Mam mechanika który prowadzi moje auto ale myślę że na kasetę jest za cienki |
I niech tak zostanie. Wkrótce w "Zrób Sam" czyli naszym garażu umieszczony zostanie artykuł na przykładzie mojej Vki jak rozebrać i złożyć kasetę. Postaram się dużo fotek aby nie było problemów i płaczu, że coś uciekło czy się zgubiło.
Oj
Adi202, nie za wysokie progi ?!

3/4 z nas popsują zamiast naprawić ........ może lepiej nie , bo zaczniemy eksperymentować i wtedy będzie "płacz i ból "
| roger110 napisał/a: |
Oj Adi202, nie za wysokie progi ?! 3/4 z nas popsują zamiast naprawić ........ może lepiej nie , bo zaczniemy eksperymentować i wtedy będzie "płacz i ból " |
Myślisz, że to aż takie skomplikowane? Jeżeli na stole ma się ład i skład, to i złoży się do kupy aby działało. Są ludzie i ludzie. Jeden zobaczy kolejność i zrobi a drugi mimo opisu się wystraszy. Ja to też będę pierwszy raz w życiu robił.
Twardziel
| roger110 napisał/a: |
Twardziel |
Mam na czym testować swoją wiedzę, więc nie ma stresu.
W sumie do odważnych świat należy

W zupełności zgadzam się z rogerem

i nawet foty niewiele pomogą
W sumie do odważnych świat należy W zupełności zgadzam się z rogerem i nawet foty niewiele pomogą |
Jak już pisałem kwestia podejścia. jak ktoś z góry zakłada, że nie zrobi i uszkodzi bardziej, to się zgadzam.
Odgrzewam kotleta,jaki filtr do ASB zakładaliście w swoich v-kach przy wymiance,może coś z samko.pl
Odgrzewam kotleta,jaki filtr do ASB zakładaliście w swoich v-kach przy wymiance,może coś z samko.pl |
Ja w swojej nie wymieniałem filtra. Filtr został tylko umyty w benzynie i po odparowaniu ponownie zamontowany.
pzdr
| Adi202 napisał/a: |
| marcino8 napisał/a: | Odgrzewam kotleta,jaki filtr do ASB zakładaliście w swoich v-kach przy wymiance,może coś z samko.pl |
Ja w swojej nie wymieniałem filtra. Filtr został tylko umyty w benzynie i po odparowaniu ponownie zamontowany.
pzdr |
To tylko nową uszczelkę pod miskę i do roboty
| Adi202 napisał/a: | | marcino8 napisał/a: | Odgrzewam kotleta,jaki filtr do ASB zakładaliście w swoich v-kach przy wymiance,może coś z samko.pl |
pzdr | To tylko nową uszczelkę pod miskę i do roboty |
Można. Na pewno nie zaszkodzi jak wymienisz ten filtr na nowy, ale mi stary nie zaszkodził jak na razie.
pzdr
Wymianka dokonana;
-FILTR do Zf 4hp24a (obowiązkowo długi komin)
-Uszczelka miski olejowej asb
-Atf dexron 2lub3
Wymiana statyczna,powiem dla ciekawostki weszło 6 litrów
Wymianka dokonana;
-FILTR do Zf 4hp24a (obowiązkowo długi komin)
-Uszczelka miski olejowej asb
-Atf dexron 2lub3
Wymiana statyczna,powiem dla ciekawostki weszło 6 litrów |
Troczę dużo weszło. Miałeś niedobory?
| Cytat: |
| Trochę dużo weszło. Miałeś niedobory? |
Tak w rozumie mechaników
A tak poważnie to sam się zdziwiłem,że aż tyle łyknęła
Moja skrzynia przyjęła dokładnie 4L.