Witam
Mam taki problem bo mi na wulkanizacji uszkodzili otwór na śrubę i nie wiem co zrobić, czy lepiej wymienić piastę czy można jeszcze zrobić coś z tej piasty?
Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
piasta co zrobić?
Re: piasta co zrobić?
wszystko zalezy jak uszkodzili, teoretycznie mozna nagwintowac i bedzie git, ale lepiej wymienic i miec pewnosc ,ze wszystko bedzie cacy, tym bardziej,ze koszta nie sa az tak duze.
pewnie,ze mozesz
tu masz kilka:
http://moto.allegro.pl/li...=audi+80+piasta
moze byc , ale nie musi
zdecydowanie tak, choc ludzie gwintuja i zakladaja grubsze sruby... wiec lepiej zalozyc nowa i miec wszystko jak w zegarku
spoko, trzeba sobie pomagac
powiem tak: rozwiercenie starej pisaty, gwintowanie (jak zalatwisz sobie gwintownik to mozesz nagwintowac soobie sam), kupno nowej szpilki, co w rezultacie wyniesie Cie ok.30-50 zl troche zabawy i swiadomosc, ze musiales kombinowac i rzezbic z grubsza szpilka zeby bylo ok. Natomiast za piaste dasz ok. 50-100 zl. Koszta nie sa wysokie a swiadomosc ,ze wszystko jest ok i poczucie bezpieczenstwa - BEZCENNE
wg. mnie takie rzeczy jak gwintowanie piast to mozna bylo robic w polonezach i duzych fiatach....
tego nie jestem w stanie Ci powiedziec gdyz teraz nie mam dotepu do ETKI, ale na pewno ktos z nas ma to Ci podpowie. pozdr
| Enzoo napisał/a: |
| Witam
Mam taki problem bo mi na wulkanizacji uszkodzili otwór na śrubę i nie wiem co zrobić, czy lepiej wymienić piastę czy można jeszcze zrobić coś z tej piasty? |
no już wogóle nie da się wkręcić śruby i co mogę kupić całą piaste czy jak? od razu mówie że mam z tyłu tarcze
| no już wogóle nie da się wkręcić śruby i co mogę kupić całą piaste czy jak? od razu mówie że mam z tyłu tarcze |
tu masz kilka:
http://moto.allegro.pl/li...=audi+80+piasta
mi jeszcze mówili żeby szpilke wstawić
| mi jeszcze mówili żeby szpilke wstawić |
ale lepsze będzie wymienić piaste na pewno
| ale lepsze będzie wymienić piaste na pewno |
myślałem że coś jeszcze można wywalczyć z nią a to każda piasta z tyłu będzie pasować? bo wiecie jestem troche zielony z tych spraw i sorki za moją niewiedze
Patrząc że to są małe koszta to radził bym wymienić na nową.
| myślałem że coś jeszcze można wywalczyć z nią a to każda piasta z tyłu będzie pasować? bo wiecie jestem troche zielony z tych spraw i sorki za moją niewiedze |
a to każda piasta z tyłu będzie pasować? jak mam tarcze?
| a to każda piasta z tyłu będzie pasować? jak mam tarcze? |
Powinny pasować i od B3 i od B4 .......... ale rozstaw powinien być 4x108 , chyba ,że masz z 90-tki czy 100-tki 5x112 ,wtedy kup o takim rozstawie
Z A4 tez chyba pasują , ale pewności nie mam
Z A4 tez chyba pasują , ale pewności nie mam
Ostatnio zmieniony przez roger110 Wto 17 Sie, 2010 20:34, w całości zmieniany 1 raz
wiesz ostatnio kupowałem zaciski od 80 na tył i nie pasowały i się okazało że zaciski z tyłu które mam są z wersji quattro
Odpowiedz do tematu