Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
Chipowanie a3 2000 rok 90 KM
Re: Chipowanie a3 2000 rok 90 KM
a jaki jest realny przebieg? Bo ten jest zadziwiajaco niski
co do samej remapy to wszystko zalezy od stanu silnika i turbiny, musisz najpierw to sprawdzic, dopiero mozemy dyskutowac o podniesieniu mocy
dochodzi jeszcze wytrzymalosc turbiny....
zanim zaczniesz cokolwiek sprawdzac ,liczyc a niedajboze kupowac, to sprawdz w jakim stanie jest silnik, to podstawa.
Najpierw sprawdź w jakim stanie masz pompowtryski aby niespodzianek nie było.
Chciałbym troche podkręcić a3 2000 rok 90 KM przebieg 190000 km. I chciałbym sie dowiedzieć o bezpieczną granice, ile moge tym osiągnąć, i czy nie bedzie to szkodliwe dla silnika. Ogólnie chciałbym wiedziec jak najwięcej o tym. Jeżeli możecie coś napisać to byłbym wdzięczny.
| niedzwiedz98 napisał/a: |
| Chciałbym troche podkręcić a3 2000 rok 90 KM przebieg 190000 km. I chciałbym sie dowiedzieć o bezpieczną granice, ile moge tym osiągnąć, i czy nie bedzie to szkodliwe dla silnika. Ogólnie chciałbym wiedziec jak najwięcej o tym. Jeżeli możecie coś napisać to byłbym wdzięczny. |
Bezpieczeństwo kończy się tak samo jak w silnikach 110KM około 120KM. Nie chodzi mi tu o silnik, a o koło zamachowe (dwu-masę). Silnik 1,9TDI jest bardzo wytrzymałą jednostką napędową i wytrzymałby również 190KM - tyle fabrycznie otrzymał Golf III TDI w modelu testowym.
| Adi202 napisał/a: |
| Bezpieczeństwo kończy się tak samo jak w silnikach 110KM około 120KM. Nie chodzi mi tu o silnik, a o koło zamachowe (dwu-masę). Silnik 1,9TDI jest bardzo wytrzymałą jednostką napędową i wytrzymałby również 190KM - tyle fabrycznie otrzymał Golf III TDI w modelu testowym. |
Turbina jak to turbina potrafi paść również bez tuningu. Wszystko zależy od kierowcy.
Zastanawiam sie nad swapem na 130 KM, bądź też własnie chipem na 130 - 150 KM. Jezeli chciałbym podciągnąć swoją 90 do właśnie 150, co musiałbym wymienić oprócz wtryskiwaczy i sprężarki? Chciałbym zrobić to w miare solidnie, więc co bym musiał wymienić? I jaki mniej więcej koszt wchodzi w gre przy takiej zabawie? Silnik bodajże ALH.
| niedzwiedz98 napisał/a: |
| Zastanawiam sie nad swapem na 130 KM, bądź też własnie chipem na 130 - 150 KM. Jezeli chciałbym podciągnąć swoją 90 do właśnie 150, co musiałbym wymienić oprócz wtryskiwaczy i sprężarki? Chciałbym zrobić to w miare solidnie, więc co bym musiał wymienić? I jaki mniej więcej koszt wchodzi w gre przy takiej zabawie? Silnik bodajże ALH. |
No dobra załużmy, że w stanie idealnym. Chce wiedzieć konkrety, że przed czym kolwiek musze sprawdzić silnik to wiem. Poprostu chce wiecej co trzeba do takiego zabiegu, nie mówie ze pójde i jutro kupie i powymieniam, tylko chce żeby ktoś napisał jak to sie robi.
zmieniajac do 120 km w zasadzie to nic nie musisz wymieniac, bo wystarczy zrobic remape i bedzie ok. Chcac miec 150 nie obejdzie sie bez zmiany turbiny bo te ekspresowo zajedziesz. Bedac na Twoim miejscu zrobilbym tylko remape na 120 u profesjonalisty,ktory sprawdzi Ci tez auto na hamowni i zrobi mape typowo pod Twoj silnik. Roznice w mocy odczujesz a nie bedziesz meczyc silnika.
hmmm to ja bede musiał sie zastanowic nad moja moze do 150 koników podniose:)
| Kepke 84 napisał/a: |
| hmmm to ja bede musiał sie zastanowic nad moja moze do 150 koników podniose:) |
Najpierw sprawdź w jakim stanie masz pompowtryski aby niespodzianek nie było.
Odpowiedz do tematu