Hej koledzy
Wyczytalem ze do RNS-E mozna dolozyc kamerke za pomoca jakeigos modulu.
Czy do RNS-D tez cos takiego robia? Patrzylem na alledrogo ale bez szczegolnych rezultatow.
Czy cos jeszcze mozna dolozyc do RNS -D ?
Widzialem ze ludzie montuja tunery DVBT ale wg mnie to przerost, radyjko DAB bylo by gites bo u mnie w tunelach zwykle radio pada a DABy dzialaja.
Z gory dzieki za pomoc.
Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
RNS-D plus kamera cofania
Re: RNS-D plus kamera cofania
kamerę cofania podepniesz za pomoca specjalnego adaptera z funkcją AUX będzie ona dzialala po wlaczeniu TV
potrzebujesz dokładnie to :
http://allegro.pl/adapter...3849748192.html
ale napisales w poście który jest o RNS-Dco mnie zdziwilo patrzac na rocznik Twojej niuni, a nie sprcyzowałes co dokładnie masz... popatrz na to:
http://allegro.pl/adapter...3860453663.html
zechcesz pochwalić się swoim znaleziskiem???
| Piotrwis napisał/a: |
| Hej koledzy
Wyczytalem ze do RNS-E mozna dolozyc kamerke za pomoca jakeigos modulu. Czy do RNS-D tez cos takiego robia? Patrzylem na alledrogo ale bez szczegolnych rezultatow. Czy cos jeszcze mozna dolozyc do RNS -D ? Widzialem ze ludzie montuja tunery DVBT ale wg mnie to przerost, radyjko DAB bylo by gites bo u mnie w tunelach zwykle radio pada a DABy dzialaja. Z gory dzieki za pomoc. |
Kupilem kamerkie cofania moze ona nie jest z gornej polki ale przeznaczona do Audi A3.Chcialem zeby firma zamontowala mi ja ale powidzieli ze potrzebny jakis modul do tej kamerki i koszta ok500pln.Czy nie ma innej opcji tanszej zeby ja podlaczyc
.
Czy jest jakas firma w poblizu Warszawy ktora trudni sie montazem takich urzadzen?
Czy jest jakas firma w poblizu Warszawy ktora trudni sie montazem takich urzadzen?
| Linux2009 napisał/a: |
| Kupilem kamerkie cofania moze ona nie jest z gornej polki ale przeznaczona do Audi A3.Chcialem zeby firma zamontowala mi ja ale powidzieli ze potrzebny jakis modul do tej kamerki i koszta ok500pln.Czy nie ma innej opcji tanszej zeby ja podlaczyc Czy jest jakas firma w poblizu Warszawy ktora trudni sie montazem takich urzadzen? |
http://allegro.pl/adapter...3849748192.html
To widocznie chcieli na mnie zarobic chyba ze liczyli z robocizna,dokladnie sie nie pytalem czy ta kwota to tylko za modul czy razem z robocizna.Ale jest jeszcze u mnie zalozone multimedia tzn.DVB-T wraz z podlaczeniem przez USB wszelkich urzadzen typu HDD lub Pendrive.I nie wiem czy jest juz miejsce na ten modul ktory mi zaproponowales w linku
I jeszcze jedno, ja posiadam model radia RNS-E nie D.
Czy to jest jakas roznica?
I jeszcze jedno, ja posiadam model radia RNS-E nie D.
Czy to jest jakas roznica?
| Linux2009 napisał/a: |
|
I jeszcze jedno, ja posiadam model radia RNS-E nie D. Czy to jest jakas roznica? |
http://allegro.pl/adapter...3860453663.html
Sorki wiem ze tak pisalem,ale nie chcialem zakladac nowego tematu.
Dzieki za linka ten adapter mozliwe ze bedzie kopatybilny z moim zestawem
DVB-T i mozliwoscia podlaczenia mojej kamerki
Dzieki za linka ten adapter mozliwe ze bedzie kopatybilny z moim zestawem
DVB-T i mozliwoscia podlaczenia mojej kamerki
POgrzebalem troche i znalazlem rozwiazanie o wiele tansze, Co prawda obraz bede mial czarno-bialy z kamerki ale poki co przezyje.
| Piotrwis napisał/a: |
| POgrzebalem troche i znalazlem rozwiazanie o wiele tansze, Co prawda obraz bede mial czarno-bialy z kamerki ale poki co przezyje. |
Aby zrobic taki trick trzeba meic wtyczke i najzywklejsza kamerke cofania.
Nalezy polaczyc razem sygnaly RGB z sygnalem video i wtedy bez zadnych konwerterow bedziemy miec obraz na navi tyle ze czarnobialy.
[ Dodano: Sro 05 Lut, 2014 15:48 ]
Temat troche utknal bo nie moge znalezc kamerki w lampke do A4 B5.
Ktos cos widzial slyszal ?
Nalezy polaczyc razem sygnaly RGB z sygnalem video i wtedy bez zadnych konwerterow bedziemy miec obraz na navi tyle ze czarnobialy.
[ Dodano: Sro 05 Lut, 2014 15:48 ]
Temat troche utknal bo nie moge znalezc kamerki w lampke do A4 B5.
Ktos cos widzial slyszal ?
Dobrze kombinuje? Czy wystarczy kupic kamere podlaczyc pod wejscie aux tunera do rns-d. Z tego co kojarze to powinna byc kamera na ntsc bo na pal nie działa, mruga obraz.
[ Dodano: Pon 16 Lis, 2015 22:16 ]
Na przyszlośc kamera do rns-d musi byc na NTSC nie może byc w PAL bo obraz skacze
[ Dodano: Pon 16 Lis, 2015 22:16 ]
Na przyszlośc kamera do rns-d musi byc na NTSC nie może byc w PAL bo obraz skacze
Odpowiedz do tematu