|
|
Jaka nawigacja do audi A6 AVANT C5 2005r |
| Autor |
Wiadomość |
Fotis1985

Model: C5
Silnik: 1.9 TDI
Zasilanie: olej napędowy
Nadwozie: Avant

|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 12 Sty, 2012 23:37
|
|
|
Przede wszystkim na początku przydałoby się przywitać. http://www.audi-tech-team.eu/powitanie-vf3.htm
Odnośnie tej nawigacji, to ktoś kto sprzedawał tą A6 zrobił sobie super bonus w postaci RNS-E do A6. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
Fotis1985

|
Wysłany: Czw 12 Sty, 2012 23:48
|
|
|
Już się przywitałem. I przepraszam za swoje maniery.
Czyli jaka pasuje? Ta pierwsza |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 12 Sty, 2012 23:57
|
|
|
Ja też Cię przywitałem. Wracając do tematu, to masz wielkiego pecha trafiając na taką .........ę która zdemontowała tą Navi. Po roczniku Audi oraz po kostce zasilającej jestem pewny na 123% że miałeś RNS-E czyli tę druga nawi z DVD. Dlaczego napisałem że masz pecha? Ten starszy model RNS-D montowany był od 1998 do 2004r zaś RNS-E od 2004 do całkowitego zaprzestania produkcji C5. Krótko i na temat RNS-E jest baardzo baardzo mało w sprzedaży a jak już jest to jest 2x droższa od RNS-E z Audi A4. Różnica między tymi modelami jest tylko w przednim panelu który w A6 jest szerszy. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
Fotis1985

|
Wysłany: Pią 13 Sty, 2012 00:11
|
|
|
Bardzo bardzo Ci dziękuję za tę informację. Zatem mam szukać na allegro RNS-E czyli tę nowszą od 2004 do zaprzestanie produkowania modelu C5. I teraz muszę uważać na to żeby nie kupić RNS-E do Audi A4 tylko muszę uważać na RNS-E do Audi A6, która ma szerszy panel.
A co do tego, to masz rację, ktoś wymontował podobno w Niemczech (pierwszy właściciel) - podobno nie sprzedawca!
Słuchaj a jeszcze jedno, żeby odbierała TV, to trzeba kupić do tego jakiś transmiter TV, albo coś takiego? Jakiś odbiornik TV |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 13 Sty, 2012 00:14
|
|
|
| Fotis1985 napisał/a: | Bardzo bardzo Ci dziękuję za tę informację. Zatem mam szukać na allegro RNS-E czyli tę nowszą od 2004 do zaprzestanie produkowania modelu C5. I teraz muszę uważać na to żeby nie kupić RNS-E do Audi A4 tylko muszę uważać na RNS-E do Audi A6, która ma szerszy panel.
A co do tego, to masz rację, ktoś wymontował podobno w Niemczech (pierwszy właściciel) - podobno nie sprzedawca!
Słuchaj a jeszcze jedno, żeby odbierała TV, to trzeba kupić do tego jakiś transmiter TV, albo coś takiego? Jakiś odbiornik TV |
Do TV musisz dokupić tuner TV oraz anteny. Jezeli chcesz mieć kino w aucie, to skup się raczej na tunerze cyfrowym dedykowanym pod Audi niż na analogowym. |
|
|
|
|
|
 |
Fotis1985

|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 13 Sty, 2012 00:22
|
|
|
Na tym linku jest fotka navi z A4 a sprzedaje tylko wyświetlacz. Taka tez pasować będzie, ale jak pisałem ma węższy panel a co za tym idzie będą widoczne szpary po bokach które będa bardzo szpecić wygląd. Gdyby można byłoby kupić gdzieś same panele do A6 to zrobiłoby się niezły biznes na przekładce panela i sprzedaży.
Miłej nocy Fotis.
P.S.
Tu jest Twoja Navi http://allegro.pl/rns-e-a...2048761686.html Zrób sobie kopie fotki i wykuj na pamięć jej wygląd, lub skorzystaj z klawisza kup teraz. |
|
|
|
|
|
 |
Fotis1985

|
Wysłany: Pią 13 Sty, 2012 19:25
|
|
|
Witam. Słuchaj a możesz mi powiedzieć gdzie się sprawdza poziom oleju w skrzyni biegów? Mam automat w razie co.
Co do navi to troche drogo. Masz może pomysł gdzie kupić używke tanią?
Kolejne pytanie to gdzie podłączyć zmieniarke płyt, która jest w bagażniku (a w zasadzie której ja nie mam, bo też zabrali) Nie widziałem tam żadnej wtyczki luźnej.
[ Dodano: Pią 13 Sty, 2012 19:25 ]
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 13 Sty, 2012 19:31
|
|
|
| Fotis1985 napisał/a: | Witam. Słuchaj a możesz mi powiedzieć gdzie się sprawdza poziom oleju w skrzyni biegów? Mam automat w razie co.
Co do navi to troche drogo. Masz może pomysł gdzie kupić używke tanią?
Kolejne pytanie to gdzie podłączyć zmieniarke płyt, która jest w bagażniku (a w zasadzie której ja nie mam, bo też zabrali) Nie widziałem tam żadnej wtyczki luźnej.
[ Dodano: Pią 13 Sty, 2012 19:25 ]
[url=http://s16.postimage...323.jpg]Obrazek[/url] |
Dlatego tez pisałem , że masz pecha. Taniej nie znajdziesz. Taniej mozna kupić tylko uszkodzoną Navi na części, a i tez nie jest powiedziane, że się łatwo trafi.
Zmieniarki nie musiałeś mieć, bo RNS-E odtwarza również CD.
Temat skrzyni biegów był już poruszany. Jezeli masz pytania, to napisz nowy post w o tematyce skrzyni biegów.
pzdr |
|
|
|
|
|
 |
Fotis1985

|
Wysłany: Sro 30 Maj, 2012 11:24
|
|
|
Ok to teraz z innej beczki. Trochę to audi mnie kosztowało - rozrządy, naprawy dupereli, naprawa skrzyni automatycznej. Troche budżet się zmienił i nie zostało tyle ile przewidywałem. Więc teraz pytanie takie. Czy moge wstawić to pierwsze radio audi navigation co było docelowo montowane w tych a6 ? tylko mam inna złączkę, pod rns-e to znaczy że musze cały kabel zmieniać, czy jest jakaś przejściówka? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 30 Maj, 2012 11:45
|
|
|
| Fotis1985 napisał/a: | | Ok to teraz z innej beczki. Trochę to audi mnie kosztowało - rozrządy, naprawy dupereli, naprawa skrzyni automatycznej. Troche budżet się zmienił i nie zostało tyle ile przewidywałem. Więc teraz pytanie takie. Czy moge wstawić to pierwsze radio audi navigation co było docelowo montowane w tych a6 ? tylko mam inna złączkę, pod rns-e to znaczy że musze cały kabel zmieniać, czy jest jakaś przejściówka? |
Niestety będziesz musiał trochę pozmieniać. Przejściówka z FAKRA na ISO istnieje, ale nie posiadasz w swojej instalacji przewodu stacyjki, podświetlenia i GALA. Temat jest do ogarnięcia .... przy naszej pomocy.
pzdr |
|
|
|
|
|
 |
Fotis1985

|
Wysłany: Sro 30 Maj, 2012 12:20
|
|
|
Ok Adi a jak oceniasz skale trudności?
Ok a możesz też rozwinąć trochę tę myśl ze stacyjką, podświetleniem i GALA (co to?) "
Ewentualnie gdzie moge poczytać na te tematy? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 30 Maj, 2012 19:05
|
|
|
| Fotis1985 napisał/a: | Ok Adi a jak oceniasz skale trudności?
| W skali od 1 do 10 to 0. Banalnie proste. Musisz podpiąć się tylko 3 przewodami do instalacji samochodu. Jeden pod zapłon, jeden do podświetlenia konsoli i jeden do zegarów. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » GPS i GSM |
|
[ Twoje IP to: 18.97.14.87, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |