Car Audio » A4 B5 - Problem z adapterem do audio
Odpowiedz do tematu
 A4 B5 - Problem z adapterem do audio
Witam. Mam takowy problem:

Audio bez Bose.
Radio Sony CDX GT-620u.
Dołożyłem adapter http://allegro.pl/adapter...3072155915.html . Zasilanie 12v (niebieski przewód) jest. Ale jak grały tak grają tylko tweetery podłaczone pod iso. Wziąłem na chwilkę sygnał z kostki iso, podpiąłem do 3kości (C1) i wszystko gra, ale tak być nie może. Chciałem sprawdzić czy sygnał wychodzi na RCA ale nie wiem jak to zrobić. Grzebałem ustawieniami w radiu też nic. Dotykając zasilaniem do wzmaka słychac stuk. Co jest nie tak ? Poniżej schematy

Sony : http://pdf.crse.com/manuals/3275495211.pdf

Audi :

Postaw piwo autorowi tego posta

5x czytałem co napisałeś i jakoś nie mogę ogarnąć o co kaman. Możesz napisać dokładnie kiedy i które głośniki grają a które nie grają?

Tył nie gra po dołożeniu adaptera. Chciałem sprawdzić czy wzmacniacz jest ok więc na chwile wypiąłem RCA i sygnał wziąłem z kabli głośnikowych wychodzących z radia (wtedy wszystkie głośniki grały)

mieszko25 napisał/a:
Tył nie gra po dołożeniu adaptera. Chciałem sprawdzić czy wzmacniacz jest ok więc na chwile wypiąłem RCA i sygnał wziąłem z kabli głośnikowych wychodzących z radia (wtedy wszystkie głośniki grały)

Wszystkie, czyli które?

Tweetery, woofery przednie drzwi, woofery tylne drzwi

Przód jest pasywny więc grać musi po podłaczeniu bezpośrednio na końcówkę mocy radia. Tył powinien być aktywny, więc jeżeli gra po podłączeniu do wyjść głośnikowych, to wygląda mi na przeróbkę instalacji (ominięcie wzmacniacza)
pzdr

Adi202 napisał/a:
więc jeżeli gra po podłączeniu do wyjść głośnikowych, to wygląda mi na przeróbkę instalacji (ominięcie wzmacniacza)
pzdr

Tylko jak wypnę AMP REM (12v) to automatycznie woofery gasną ( i przód i z tył )

mieszko25 napisał/a:
Adi202 napisał/a:
więc jeżeli gra po podłączeniu do wyjść głośnikowych, to wygląda mi na przeróbkę instalacji (ominięcie wzmacniacza)
pzdr

Tylko jak wypnę AMP REM (12v) to automatycznie woofery gasną ( i przód i z tył )

I Chuck ma być. Bose to system aktywny.

Hmmm to ciekawe. To jak mam zapodać sygnał skoro z RCA cisza ?

Jeżeli odpinasz przewód sterujący załączeniem wzmacniacza, to jak on ma grać?

W pierwszym poście chyba napisałem że zasilanie do wzmaka jest.
A wypiąłem je na chwilę żeby sprawdzić przednie głośniki.
Nie mam auta pod domem, wiec nie mogę fotek porobić

Jeżeli po odpięciu sygnału remote przednie głośniki również przestają grać, to masz system aktywny czyli BOSE, albo coś przerobione przez poprzednika.
Najlepiej będzie jak zrobisz fotki wtyczek i tuby. Zaoszczędzi to nam zbędnego pisania.

Witam po krótkiej przerwie. Załączam fotki :

ISO z auta

III kość z auta

ISO z radia

I adapter podpięty obecnie... :-/

To nie jest BOSE. Przednie głośniki są pasywne tylne aktywne. Wtyczki są dobrze podpięte, ale nie widzę zakończenia adaptera - zrób fotę całego adaptera.

Zakończenie to 2x Chinche

Odpowiedz do tematu