|
|
Navi Plus s4b5 a s4b6 |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Sob 18 Maj, 2013 21:00
|
|
|
do 31 jest podpięty i jak podepne pod niego gale navi plus w adaptacjach nie widzi gali jak podepne sympchony to samo jak podepne concert 1 również wiec wykluczam ze to radia wina cos musi byc źle podpięte ale co ? gdzie błąd ? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 18 Maj, 2013 21:18
|
|
|
miałem podobny problem z GALĄ w A4B6 i ja problem rozwiązałem przez podpięcie się pod kabelek od ABS, w zegarach nie miałem sygnału GALA |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 19 Maj, 2013 02:00
|
|
|
| witek1234 napisał/a: | przeciez w zegarach nie ma takiego pinu jak gala . |
A myślisz że skąd bierze się ten sygnał z klimatyzacji? Zegary mają wejście sygnału prędkościomierza oraz wyjście prędkościomierza czyli GALA. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 19 Maj, 2013 13:54
|
|
|
no tak zgodze się, ale opisane to jest jako wyjscie nr.1 pin3 wyjscie nr.2 pin 31 to dlaczego skoro klimatronik działa i pokazuje prędkość to gala martwa ? jak to można wytłumaczyć >
[ Dodano: Wto 21 Maj, 2013 11:39 ]
To nikt mi nie pomoże odnośnie tej GALI dlaczego to może nie działać ?
[ Dodano: Sro 22 Maj, 2013 16:50 ]
to może ktoś wie gdzie szukać tych kabli od abs |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 26 Maj, 2013 21:35
|
|
|
Problem w tym, że masz swap i który nie jest oryginalnym rozwiązaniem. ABS również nie posiada tej opcji ponieważ jest to starsza wersja.
Sądzę że jest gdzieś problem z połączeniem. Skoro klima widzi prędkość, to nawigacja powinna również ją zauważyć. Podłącz się próbnie nawigacją do klimy.
P.S.
Ostatnio z braku czasu nie zaglądam 3x dziennie na forum więc jeżeli nie otrzymasz odpowiedzi to nie stresuj się jej brakiem tylko czekaj. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 27 Maj, 2013 11:13
|
|
|
właśnie tak zrobiłem jak piszesz fabrycznie nie miałem kabelka gala wiec jak miałem wyjęty tunel srodkowy podłączyłem sie pod przewód z kostki bezowej klimy chyba 4 pin jak dobrze pamietam łączy on sie z 31 pinem w liczniku moze to problem abs ... tylko jak wymienie pompe abs i dalej nie bedzie działac chcałbym poprostu wykluczyć wszystkie inne możliwości |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 28 Maj, 2013 21:57
|
|
|
W ABS również chcesz zrobić swap? Ja nie widzę takiej potrzeby. Sygnał GALA nie pochodzi z ABS a z zegarów. Sygnał prędkości brany był z ABS w modelach powyżej 99r gdy weszła do użytku Navi. Tobie do normalnej pracy RNS wystarczy rozdzielony sygnał GALA jako sygnał prędkości oraz impuls z koła.
Szukaj przyczyny dlaczego brakuje sygnału prędkości z zegarów to będzie najlepsze wyjście z sytuacji. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 29 Maj, 2013 10:18
|
|
|
witam
Zgodze się z Tobą w 100% , ale co można jeszcze sprawdzić jak miernikiem od punktu gala w radiu do zegarów pin 31 jest przejscie ? Gdzie tej przyczyny szukac ? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Car Audio |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |