Tapicerka, dywany, plastiki itp. » Naprawa przetarcia fotela, welur wzór t³oczone paski
Odpowiedz do tematu
 Naprawa przetarcia fotela, welur wzór t³oczone paski
Mam przetarty fotel kierowcy na rancie

w tym przetarciu wygl±da³o tak - dwie warstwy przetartego materia³y i takie jakby trociny na wierzchu, to spodni± warstwê materia³u nazwê podszewk± ;)

no wieæ, podszewkê naprawi³am w sposób taki, pod³ozy³am dociêty kawa³ek cienkiej gabki i podszewka zosta³a z nim zcerowana, trzyma siê ³adnie, teraz zosta³ ten wierzchni materia³ rozleziony ten welur, uda³o mi siê dzi¶ trafiæ na Allegro za grosze boczek z takim materia³em - boczek jest styrany, ma urwane zaczepy - dok³adni taki jaki szuka³am bo ja tylko materia³ potrzebujê

[/url]

to jest boczek, który przyjdzie do mnie

no i teraz jak wykorzystuj±c ten materia³ pocerowac fotel, czy z orygina³y mam obcinac postrzepione brzegi i materia³ az do momentu gdzie ma dobr± strukturê i podk³adac nowy materia³ od spodu i cerowac, czy inaczej

jak zejdê na dó³, to zrobiê fotkê z bliska w jakim to jest teraz stanie u mnie, po pierwszym cerowaniu tej podszewki, to zobaczycie jaki jest ubytek tego wierzchu welurowego

edit://
fotki po naprawie podszewki

Postaw piwo autorowi tego posta

naprawia³em kiedy¶ fotel z takiej jednej bia³ej setki :mrgreen: najlepiej to zdj±æ poszycie i wszyæ nowy kawa³ek materia³u zawsze co¶ siê dobierze ;-)

materia³ juz mam oryginalny - z tego boczku ze zdjêcia wszystko

i bez ¶ciagania poszycia fotela, musze to zrobiæ to napewno

mi chodzi o rzecz tak±, czy podciac jeszcze ten wytarty welur brzego doooko³a dziury, czy nie podcinaæ, nowy materia³ pod³oze od srodka z kierunkiem, zeby paski sz³y równo

lepiej podci±æ,ale zastanów siê,czy nie bedzie lepiej zdj±æ i zrobiæ to raz a dobrze i na kolejne 20 lat...

bojê siê zdj±c, bo nie mam o tym pojêcia :(
ale ja mam szczup³e palce, podejde tak zeby sam materia³ zszywac do nowego materia³u

edit://
i czy podk³adac jeszcze g±bkê w srodek na ten rant - tak± bardzo cienk± na kilka milimetrów

Astaroth napisa³/a:
bojê siê zdj±c, bo nie mam o tym pojêcia
nie masz siê czego baæ, skoro dala¶ radê z elektryk± to i z tym dasz radê, w razie czego bedê Ciê instruowa³ krok po kroku i razem damy radê ;-)

Odpowiedz do tematu

Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum

Dodaj temat do Ulubionych

Skocz do:  

Losowe tematy » Tapicerka, dywany, plastiki itp. 

[ IP: 216.73.217.85 ]
[ Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ]