|
|
MMI 2G |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Nie 06 Lip, 2014 12:52
|
|
|
| Dworek napisał/a: |
Tylko MMI, jak rozumiem, tak? Napisz która to opcja w VAG-COM PRO bo tu deczko inaczej jest niż w VCDS o którym sporo informacji w necie jest. Spisanie adaptacji i kodowania to dwa różne procesy, czy to za jednym zamachem się robi? |
Adres MMi to 07. Kodowanie widoczne jest w głównym oknie, wartości adaptacji musisz kliknąć (10) Adaptacja i po kolei zmieniać kanały i spisywać wartości. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
Dworek

Model: 100C4
Silnik: AAD
Zasilanie: benzyna+LPG; benzyna
Nadwozie: sedan
Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 14 Maj 2009 Wszystkie posty: 236

Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wawa bielany
|
Wysłany: Czw 25 Wrz, 2014 11:17
|
|
|
Uff udało się Po przejściu CD1 po naciśnięciu restart MMI ekran coś nie chciał się włączyć przez kilka minut, więc wyłączyłem i włączyłem stacyjkę, nic nie dało, i tak ze 3 razy i dopiero odpaliło. Przestraszyłem się że MMI kaput, ale poszło OK. Przy CD 2 z kolei coś nie chciało się nagrać przy aktualizacji TV - wyskoczył błąd, że device not responding, ale po wduszeniu Retry poszło. Wszystko gra. Tylko gdzieś chyba czytałem, ze po wgraniu najnowszego softu nawigacja jest w 3D, ale może coś mi się pomyliło? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 25 Wrz, 2014 11:47
|
|
|
3D masz już w przedostatniej wersji 5150. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
Dworek

Model: 100C4
Silnik: AAD
Zasilanie: benzyna+LPG; benzyna
Nadwozie: sedan
Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 14 Maj 2009 Wszystkie posty: 236

Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wawa bielany
|
Wysłany: Czw 25 Wrz, 2014 12:22
|
|
|
To ja chyba nie wiem jak to ustawić. Jest tam opcja widoku 3D, ale to tylko mapa w 2D zmienia nachylenie, i nie jest z lotu ptaka pionowo w dół widok, tylko trochę pochylona, zyskujemy perspektywę i to wszystko. A tak też miałem przed aktualizacją nawet, choć nie jestem już teraz pewny. Teraz czytam na necie i też ludzie piszą, że nie ma budynków 3D itp... To rozumiem tak ma być? |
|
|
|
|
|
 |
jarecki01

Model: A6C6
Silnik: CAHA
Zasilanie: olej napędowy
Nadwozie: avant

Postawił 1 piw(a) Skąd: Białystok
|
Wysłany: Czw 25 Wrz, 2014 14:58
|
|
|
tak ma być,to według audi jest 3d
adi2 pisałeś...
"Tylko gdy flashujesz przez serwice menu. Ostatnio zaniżałem soft i wgrywałem PL w A6 i CP się pojawił na 5min. Na szczęście nie miałem jeszcze takiej sytuacji aby po zmianie programu wysyłać kogoś do ASO. 25€ za przypisanie sterownika, to jeszcze nie majątek, ale... niesmak zostaje. "
nie bardzo rozumiem? to można inaczej,bez zielonego menu? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 25 Wrz, 2014 15:48
|
|
|
| Dworek napisał/a: | | To ja chyba nie wiem jak to ustawić. Jest tam opcja widoku 3D, ale to tylko mapa w 2D zmienia nachylenie, i nie jest z lotu ptaka pionowo w dół widok, tylko trochę pochylona, zyskujemy perspektywę i to wszystko. A tak też miałem przed aktualizacją nawet, choć nie jestem już teraz pewny. Teraz czytam na necie i też ludzie piszą, że nie ma budynków 3D itp... To rozumiem tak ma być? |
Prawdziwe 3G jest dostępne w MMI 3G
| jarecki01 napisał/a: |
adi2 pisałeś...
"Tylko gdy flashujesz przez serwice menu. Ostatnio zaniżałem soft i wgrywałem PL w A6 i CP się pojawił na 5min. Na szczęście nie miałem jeszcze takiej sytuacji aby po zmianie programu wysyłać kogoś do ASO. 25€ za przypisanie sterownika, to jeszcze nie majątek, ale... niesmak zostaje. "
nie bardzo rozumiem? to można inaczej,bez zielonego menu? |
Update robi się przez wciśnięcie klawiszy SETUP i RETURN. Przez menu serwisowe (zielone) można zrobić downgrade. |
|
|
|
|
|
 |
jarecki01

|
Wysłany: Czw 25 Wrz, 2014 16:35
|
|
|
niedawno powróciłem do 5570 i złączyło się cp,odpuściło po 2ch dniach i tera się boję zapodać jeszcze raz polskie 5150 bo rok temu to musialem do serwisu,ale najlepiej to się robi na wyłaczonej stacyjce..zero ryzyka ,że coś pobiera prąd oprócz cd |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 25 Wrz, 2014 16:55
|
|
|
Ja zawsze robię na wyłączonym zapłonie z dodatkowym zasilaniem. |
|
|
|
|
|
 |
jarecki01

|
Wysłany: Czw 25 Wrz, 2014 17:19
|
|
|
wczoraj zmieniałem softy podczas jazdy i też wszystko ok,czyli nie ma znaczenia czy zapłon włączony czy wyłączony,podobnie w zmieniarce cd na 1 miałem soft a na 5ciu pozostałych muzę ale i tak wyszukał meta z 1szej płyty,tylko coś nie teges z tym spolszczaniem u mnie,ale może zaryzykuję po niedzieli jeszcze raz,może się nie załączy tio cholerstwo |
|
|
|
|
|
 |
Mirkok

Model: A4
Silnik: 2.0
Nadwozie: Combi

|
Wysłany: Pon 29 Wrz, 2014 21:34
|
|
|
| jarecki01 napisał/a: | | wczoraj zmieniałem softy podczas jazdy i też wszystko ok,czyli nie ma znaczenia czy zapłon włączony czy wyłączony, (...) |
Witam.
Ku ścisłości: --> To jechałeś podczas jazdy i miałeś wyłączony zapłon ?
No, chyba że auto było na lawecie. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 30 Wrz, 2014 10:11
|
|
|
| Mirkok napisał/a: | | jarecki01 napisał/a: | | wczoraj zmieniałem softy podczas jazdy i też wszystko ok,czyli nie ma znaczenia czy zapłon włączony czy wyłączony, (...) |
Witam.
Ku ścisłości: --> To jechałeś podczas jazdy i miałeś wyłączony zapłon ?
No, chyba że auto było na lawecie. |
Ku ścisłości --> wystarczy uważnie czytać. jarecki01 napisał, że zrobił update na pracującym silniku. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 08 Mar, 2017 22:10
|
|
|
Witam,
MMI 2G
Aktualizowałem do 5570,a następnie spolszczenie. telefon i kierownica działa. Teraz nie mogę wejść do zielonego menu. Straciłem na pewno możliwości:
ustawienie zawieszenia pneumatycznego
nie wyświetla kamera cofania
navi nie chce przyjąć adresu
Brak ciśnienia opon
brak świateł dodatkowych
i pewnie wiele innych....
Ktoś coś poradzi ?
Jutro moge mieć sam kabel vcds, ale nie mam pojęcia co i jak.
Czy w serwisie przywrócą to wszystko ? |
|
|
|
|
|
 |
Łukasz83 zlw
RS6 MTM

Model: A6 C6
Silnik: 3.0 TFSI
Zasilanie: PB
Nadwozie: AVANT
Pomógł: 25 razy Wiek: 42 Dołączył: 02 Gru 2013 Wszystkie posty: 1439

Piwa: 66/19 Skąd: Łódzkie Bełchatów Zelów
|
Wysłany: Czw 09 Mar, 2017 10:29
|
|
|
Kolego zapoznaj się z regulaminem i odwiedź dział "Powitanie" Pozdrawiam |
_________________ Niech bedzie pochwalony naped QUATTRO
Szóstego dnia Bóg stworzył silnik diesla tak się uradował tą doskonałością że siódmego dnia stworzył do niego Audi . |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 09 Mar, 2017 12:28
|
|
|
| Łukasz83 zlw napisał/a: | | Kolego zapoznaj się z regulaminem i odwiedź dział "Powitanie" Pozdrawiam |
Zrobione
[ Dodano: Czw 09 Mar, 2017 13:16 ]
Camera wróciła i regulacja zawieszenia również, ale dalej w menu zielonym nie moge wejść w zakładkę CARE |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 09 Mar, 2017 23:23
|
|
|
Problem powstał po upgrad'zie czy downgrad'zie? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » GPS i GSM |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |