|
|
legalne wyłudzenie ?? |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Sro 21 Gru, 2011 07:55 legalne wyłudzenie ??
|
|
|
hejka,
postaram sie krótko opisać wczorajszą sytuacje.
kolega podjezdza pod mcdonalda a przed nim stoi opel. babka wysiada i wsakzuje miejsce na zderzaku że jej zarysował, 200zł albo policja. On ućciwy zaprosił ją do nas do firmy na oględziny i odziwo brak śladu zdarzenia, tylko stare ślady wcześniejszych. Pani wzywa policje, przyjeżdza drogówka i odrazu że kolega najechał, zrobili rekonstrukcje zdarzeń a sie okazało że miejsce które pani wskazywała wogóle nie było w zasięgu auta. aaale Pan policjant zauważył malutkie zgniecenie na tablicy rejestracujnej auta kolegi i że jest równo na wysokości haka pojazdu poszkodowanej, więc mandat 500zł a jeżeli kolega chce to pojadą do mcdonalda i przejżą monitoring. Zaproszeni do auta spisała Pani poszkodowana oświadczenie że otrzymała od kolegi 200 zł za zadrapanie zderzaka.
kwestia dla mnie tez wątpliwa, jeżeli policja ma zgłoszenie o kolizji, to jak może nie wystawić mandat ?? no chyba że w dokumentach u siebie napisali że nic sie nie stało albo zgłoszenia nie było. co jest mozliwe ponieważ policja i poszkodowana się znali. |
_________________ https://www.facebook.com/groups/616140151788166/
Niech będzie pochwalony napęd Quattro !!
Jest
-A6 C6 4,2 Quattro
-Hyundai elantra combi
Było-
-80 b3 1.8 (+- 135km)
-V8 4,2 AEC 280km
-V8 3,6 PT 250km
-A6 c4 2.8 AAH Avant quattro
-A6 c4 2,6 avant automat
-Coupe GT 1981 - 2,1 |
|
|
|
|
|
 |
alicjaaa
alicjaaa

Model: B4
Silnik: AAZ
Zasilanie: olej napędowy
Nadwozie: sedan/limuzyna

Piwa: 33/27 Skąd: Siekierczyn
|
Wysłany: Sro 21 Gru, 2011 09:04
|
|
|
hmmmm, taka to jest wlasnie nasza władza, od kąd studiuje z samymi policjantami straciłam szacunek do nich, bo wiem co myśłą o cywilach, niestety to sa same negatyw |
_________________ pozdrowionka wszystkim audi-maniakom:)
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 21 Gru, 2011 09:53 Re: legalne wyłudzenie ??
|
|
|
Tak już jest, jeżeli Policja przyjedzie na miejsce zdarzenia, to czy sprawca dogadał się z poszkodowanym czy też nie ukarać musi.
Nie wiem tego czy zrobił to o czym mowa czy też pani próbowała go faktycznie wmanipulować w swoją intrygę. Mam tylko nadzieję, że skoro nie był sprawcą, to "wyśmiał" panów i nie przyjął mandatu? W takim przypadku powiedziałbym krótko nigdzie nie będę jeździł bo nie mam na to ani czasu ani ochoty. Skoro sądzicie, że jestem winny, to pojedziecie sobie sami do McKaczora zabezpieczyć dowody i spotkamy się w sądzie i do widzenia. Niestety człowiek musi być stanowczy nawet względem władzy. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 21 Gru, 2011 11:13
|
|
|
Adi zgadza się - doksłownie tak jak piszesz radziłem koledze. Niestety kolega zapłacił Pani 200 zł za NIC,,,a policja sobie pojechała. |
Jest
-A6 C6 4,2 Quattro
-Hyundai elantra combi
Było-
-80 b3 1.8 (+- 135km)
-V8 4,2 AEC 280km
-V8 3,6 PT 250km
-A6 c4 2,6 avant automat
-Coupe GT 1981 - 2,1 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 21 Gru, 2011 12:24
|
|
|
| jimv8 napisał/a: | | Niestety kolega zapłacił Pani 200 zł za NIC,,,a policja sobie pojechała. |
Skoro prowadzi fundację rozdającą pieniądze, to przekaż koledze, że chętnie przyjmę nie za dużą kwotę tak skromnie do 5000zł. Mogę podać nawet nr konta. Dał się zrobić jak bobasek. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 21 Gru, 2011 12:39
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | jimv8 napisał/a: | | Niestety kolega zapłacił Pani 200 zł za NIC,,,a policja sobie pojechała. |
Skoro prowadzi fundację rozdającą pieniądze, to przekaż koledze, że chętnie przyjmę nie za dużą kwotę tak skromnie do 5000zł. Mogę podać nawet nr konta. Dał się zrobić jak bobasek. |
Tak Adrian. Po fakcie sam przyznał że zle zrobił. Teraz jest po 'ptokoch' i nic nie można zrobić ?? |
Jest
-A6 C6 4,2 Quattro
-Hyundai elantra combi
Było-
-80 b3 1.8 (+- 135km)
-V8 4,2 AEC 280km
-V8 3,6 PT 250km
-A6 c4 2,6 avant automat
-Coupe GT 1981 - 2,1 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 21 Gru, 2011 12:42
|
|
|
| jimv8 napisał/a: | | Teraz jest po 'ptokoch' i nic nie można zrobić ?? |
Mylisz się. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 21 Gru, 2011 13:01
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | jimv8 napisał/a: | | Teraz jest po 'ptokoch' i nic nie można zrobić ?? |
Mylisz się. |
wiem ze można coś z tym zrobić, nawed jako osoba trzecia. Zasadnicze pytanie - po co, kto ma na to czas, i co to da - świata nie wylecze a Kolega ma stracha. Każdy ma zawsze mało, ale o swoje 200 złotych nie powalczy. |
Jest
-A6 C6 4,2 Quattro
-Hyundai elantra combi
Było-
-80 b3 1.8 (+- 135km)
-V8 4,2 AEC 280km
-V8 3,6 PT 250km
-A6 c4 2,6 avant automat
-Coupe GT 1981 - 2,1 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 21 Gru, 2011 13:13
|
|
|
| jimv8 napisał/a: | | Adi202 napisał/a: | | jimv8 napisał/a: | | Teraz jest po 'ptokoch' i nic nie można zrobić ?? |
Mylisz się. |
wiem ze można coś z tym zrobić, nawed jako osoba trzecia. Zasadnicze pytanie - po co, kto ma na to czas, i co to da - świata nie wylecze a Kolega ma stracha. Każdy ma zawsze mało, ale o swoje 200 złotych nie powalczy. | I dla tego świat dzielimy na cwaniaczków i cierpiących. Dlaczego? Choćby dla zasady... zemsty i nauczki dla tej cwanej pańci. Pańci było by ciężko zapłacić mandat za np wjechanie komuś w tylni zderzak nie utrzymując należytej odległości nie mówiąc już o naprawieniu sobie swojego auta. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 21 Gru, 2011 13:16
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | jimv8 napisał/a: | | Adi202 napisał/a: | | jimv8 napisał/a: | | Teraz jest po 'ptokoch' i nic nie można zrobić ?? |
Mylisz się. |
wiem ze można coś z tym zrobić, nawed jako osoba trzecia. Zasadnicze pytanie - po co, kto ma na to czas, i co to da - świata nie wylecze a Kolega ma stracha. Każdy ma zawsze mało, ale o swoje 200 złotych nie powalczy. | I dla tego świat dzielimy na cwaniaczków i cierpiących. Dlaczego? Choćby dla zasady... zemsty i nauczki dla tej cwanej pańci. Pańci było by ciężko zapłacić mandat za np wjechanie komuś w tylni zderzak nie utrzymując należytej odległości nie mówiąc już o naprawieniu sobie swojego auta. |
moje słowa, gdy przy policji powiedziałem - dla zasady - wyprosił mnie z miejsca ponieważ utrudniam pracę funkcjonariuszy
co zrobić ?? podkręciło mnie to na maxa |
Jest
-A6 C6 4,2 Quattro
-Hyundai elantra combi
Było-
-80 b3 1.8 (+- 135km)
-V8 4,2 AEC 280km
-V8 3,6 PT 250km
-A6 c4 2,6 avant automat
-Coupe GT 1981 - 2,1 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 21 Gru, 2011 14:24
|
|
|
| jimv8 napisał/a: |
moje słowa, gdy przy policji powiedziałem - dla zasady - wyprosił mnie z miejsca ponieważ utrudniam pracę funkcjonariuszy
co zrobić ?? podkręciło mnie to na maxa |
Cóż policja zawsze zostanie tylko policją. Wychodzi na to, że byłeś przy tej sytuacji i nic koledze nie podpowiedziałeś co ma robić a czego nie?
Co zrobić?? O takich sprawach pisze się tylko dyskretnie. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 21 Gru, 2011 14:38
|
|
|
Zrobiłem wszystko żeby nie płacił tej kobiecie, nie pożyczyłem mu nawed na to pieniądze (pożyczył od innego) i próbowałem go przekonac do kwitka i to drogą sądową. Niestety on nie wierzy żeby mógł cokolwiek zdziałać przeciwko policji no i twierdził że 200 zł boli mniej niż 500 zł.
dzisiaj przyznaje mi racje, ale uważa że nie ma to sensu i że sie to zemsci.
a mnie to tak podnosi cisnienie |
Jest
-A6 C6 4,2 Quattro
-Hyundai elantra combi
Było-
-80 b3 1.8 (+- 135km)
-V8 4,2 AEC 280km
-V8 3,6 PT 250km
-A6 c4 2,6 avant automat
-Coupe GT 1981 - 2,1 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 21 Gru, 2011 14:42
|
|
|
| jimv8 napisał/a: | Zrobiłem wszystko żeby nie płacił tej kobiecie, nie pożyczyłem mu nawed na to pieniądze (pożyczył od innego) i próbowałem go przekonac do kwitka i to drogą sądową. Niestety on nie wierzy żeby mógł cokolwiek zdziałać przeciwko policji no i twierdził że 200 zł boli mniej niż 500 zł.
No to skoro on ma "olewator"< a Tobie podnosi ciśnienie, to sam musisz coś z tym zrobić. Nadciśnienie tętnicze jest bardzo szkodliwe dla organizmu ludzkiego. |
|
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): jimv8 |
 |
|
|
Wysłany: Sro 21 Gru, 2011 14:56
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | jimv8 napisał/a: | Zrobiłem wszystko żeby nie płacił tej kobiecie, nie pożyczyłem mu nawed na to pieniądze (pożyczył od innego) i próbowałem go przekonac do kwitka i to drogą sądową. Niestety on nie wierzy żeby mógł cokolwiek zdziałać przeciwko policji no i twierdził że 200 zł boli mniej niż 500 zł.
No to skoro on ma "olewator"< a Tobie podnosi ciśnienie, to sam musisz coś z tym zrobić. Nadciśnienie tętnicze jest bardzo szkodliwe dla organizmu ludzkiego. |
Ja nie mam w nawyku przyglądać się i mylczeć w obronie ludzi, z natury jestem pyskaty. Uważam że warto poruszać takie tematy, czym więcej ludzie będa świadomi, tym większa szansa że gdy ich cos podobnego spotka będą wiedzieli jak postępować. Cwaniarstwo trzeba tępić. |
Jest
-A6 C6 4,2 Quattro
-Hyundai elantra combi
Było-
-80 b3 1.8 (+- 135km)
-V8 4,2 AEC 280km
-V8 3,6 PT 250km
-A6 c4 2,6 avant automat
-Coupe GT 1981 - 2,1 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 21 Gru, 2011 15:33
|
|
|
Mnie również męczą tego typu tematy. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Temida radzi |
|
[ Twoje IP to: 18.97.14.80, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |