Witam,
Posiadam audi a4 b8 i mam problem ze spryskiwaczami reflektorów. Mianowice jeden działa prawidłowo a przy drugim zaślepka się otwiera po czym spryskiwacz nie wychodzi ze zderzaka a po zakończeniu zaślepka się nie chowa.
Ma ktoś może jakiegos manuala jak to można naprawić lub opis, albo co mogło sie uszkodzić i co trzeba wymienić.
Prosze o pomoc
Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
[A4 b8] spryskiwacze reflektorów
Re: spryskiwacze reflektorów
płyn Ci ucieka? Są dwie mozliwości, nieszczelność (uszkodzony wężyk) lub samo uszkodzenie spryskiwacza. Najlepiej i najwygodniej do tej operacji jest ściagnąć zderzak, wtedy wszystko masz jak na dłoni.
dokładnie, jak wężyk spadnie to nie ma cisnienia i się nie wysunie,możesz spróbować ściągnąć kratkę z halogenu, wtedy powinieneś mieć nieco więcej miejsca.
bedziesz musiał zakupić cały spryskiwacz.
| skalpel438 napisał/a: |
| Witam,
Posiadam audi a4 b8 i mam problem ze spryskiwaczami reflektorów. Mianowice jeden działa prawidłowo a przy drugim zaślepka się otwiera po czym spryskiwacz nie wychodzi ze zderzaka a po zakończeniu zaślepka się nie chowa. Ma ktoś może jakiegos manuala jak to można naprawić lub opis, albo co mogło sie uszkodzić i co trzeba wymienić. Prosze o pomoc |
jak spryskuje to plyn sie leje...wiec moze wezyk spadl... od nadkola sie jakos nie mozna dostać, żeby zderzaka nie sciagać? bo to są hydrauliczne tak? wiec skoro np wezyk spadł to dlatego sie nie wysuwa? dobrze rozumiem?
| jak spryskuje to plyn sie leje...wiec moze wezyk spadl... od nadkola sie jakos nie mozna dostać, żeby zderzaka nie sciagać? bo to są hydrauliczne tak? wiec skoro np wezyk spadł to dlatego sie nie wysuwa? dobrze rozumiem? |
może to Ci pomoże
Sprawdzałem w weekend te spryski i tak:
-W oby dwóch nie domykają sie do konća zaślepki? jest na to jakis sposób ? przyszlifowanie plastiku czy nasmarowanie?
- lewy sprysk jest podłączony pod przewód tylko nie wysuwa sie poniewaz nie ma tych koncowych spryskiwaczy... samych tych podwojnych koncówek... i mam pytanie, mozna je osobno dokupic czy musze caly spryskiwacz???
-W oby dwóch nie domykają sie do konća zaślepki? jest na to jakis sposób ? przyszlifowanie plastiku czy nasmarowanie?
- lewy sprysk jest podłączony pod przewód tylko nie wysuwa sie poniewaz nie ma tych koncowych spryskiwaczy... samych tych podwojnych koncówek... i mam pytanie, mozna je osobno dokupic czy musze caly spryskiwacz???
| - lewy sprysk jest podłączony pod przewód tylko nie wysuwa sie poniewaz nie ma tych koncowych spryskiwaczy... samych tych podwojnych koncówek... i mam pytanie, mozna je osobno dokupic czy musze caly spryskiwacz??? |
Odpowiedz do tematu