Hejka, jako że zbliżam się do momentu wymiany moich letnich opon zastanawiam się nad zmianą profilu. A3 to z założenia auto, które ma twarde zawieszenie, a dodatkowo profil 45 naraża na przyjemne wrażenia
Chciałabym się zorientować, czy zamiana opon na profil np.50 przy jednoczesnym zachowaniu szerokości opony (225) jest możliwa i ma sens? Chodzi mi o zachowanie oryginalnej średnicy koła ze względu na wskazania prędkościomierza, licznika oraz zawieszenie. Przy szukaniu zamienników wyszła mi zbyt duża różnica
Oryginalne opony: 225/45 R17 średnica koła: 634.3 mm
Zamiennik: 225/50 (?) R17 średnica koła: 656.8 mm
Czyli różnica średnicy koła wynosi 22.5 mm, a różnica prędkości 3.43%
Więc jeszcze raz - chyba nie da się z niskoprofilowanych 225/45 R17 zrobić wyższego profilu przy jednoczesnym zachowaniu szerokości opony?
Ponieważ jedyne co znalazłam to ewentualnie 215/55 R17 no i to 225/50 R17.
Czytałam, że przekłamania licznika występują podobno tylko przy zmianie szerokości opony, no ale nie wiem

. No i zostaje jeszcze rozmiar samej felgi (17).
Jak dla mnie mija się to z celem. Wysokość profilu opony 225/45 wynosi około 100mm, natomiast wysokość profilu opony o rozmiarze 225/50 jest o 10mm wyższa, czyli 110mm. W efekcie prześwit wzrośnie o 10mm, zmieni się minimalnie wskazanie na prędkościomierzu, konieczność w Twoim przypadku wpisania w dowód rejestracyjny nowych rozmiarów opon, czyli kolejny wydatek na TÜV gdzie nie ma pewności, iż pozwolą na taką zmianę, no i sprawa z komfortem jazdy na pewno się nie zmieni.
pzdr
No dzięki, z TUV to rzeczywiście wypadło mi z głowy
Jeszcze jedno pytanko - obecnie jeżdżę na Michelin Pilot Primacy i jako, że nie potrzebuję całego zestawu, chce zakupić tylko 2 opony. Niestety nie mogę ich dostać i znalazłam sobie Michelin Primacy HP - oczywiście z zachowaniem wszystkich parametrów i indexów. Nie zrobi to różnicy podejrzewam, ale chcę się upewnić.
Jeszcze jedno - rozmawiałam dzisiaj z gościem, który ma założenie dwie bezdętkowe i dwie normalne. Zastanawiam się, jak się na tym jeździ