Car Audio » cisza tyle głośniki audi a3 1998
Odpowiedz do tematu
 cisza tyle głośniki audi a3 1998
Witam Panów i Panie :) widzę ,że podobny temat był wałkowany kilkunastokrotnie ,ale ja też nie mogę rozwiązać tego problemu a swoimi słowami najlepiej to opisze .Do konkretów :

Mam nieoryginalne radio w audi a3 8l 1998/1999 .Nie było wgl dzwięku , kupiłem na przód głośniki i pojechałem do elektyka .Od podłączył mi z przodu głośniki (okazało się ,że te z przodu były spalone) No i przy okazji sprawdził i powiedział ,że tylne głośniki są AKTYWNE (cokolwiek to znaczy ) Wspomniał ,że na tylnych głośnikach jest wzmaczniacz i coś tam z nim trzeba zrobić ,powiedział ,że kosztowałoby mnie to 100zł )
Porobiłem dla was zdjęcia i mam nadzieje ,że pomożecie mi to zrobić samemu ( LUBIĘ SAM COS ZROBIC) .
słyszałem coś o kostkce iso ? ( nie wiem co to )
Jakby trzeba było cos dodac do piszcie .Pozdrawiam !

Ps : mam radio jakies biedne audiomedia . z tyłu po lewej mam subofer mały .aaa i kto wie jakie MOGĄ być głośniki z tyłu ( jakiej firmy)

Postaw piwo autorowi tego posta

Jak już pisałeś temat był wałkowany. Potrzebujesz adapter głośnikowy głośniki -> mini ISO oraz zaglądnąć do działu przywitań.

juz odwiedzam dzial przywitan . A to cos : adapter głośnikowy głośniki -> mini ISO to jak moge to nabyc i ile kosztuje :) z gory dzieki

[ Dodano: Wto 23 Wrz, 2014 21:48 ]
http://allegro.pl/wejscie...4607877175.html
czy to takie cudo ?

http://allegro.pl/adapter...4620493667.html

http://allegro.pl/interfe...4624877224.html

Poczytaj czym się różnią.

no jak dla mnie to te dwie rzeczy nie roznia sie od siebie :) obejętnie którą wybiorę ?

Róznia sie ale cenna :mrgreen: wybór nalezy do ciebie który kupisz adapter ;)

Łukasz83 zlw napisał/a:
Róznia sie ale cenna :mrgreen: wybór nalezy do ciebie który kupisz adapter ;)

aha :) a to trudno będzie to podczepić ? bo do radio juz wejścia na kostke nie mam tylko na jacka jesli dobrze mowie ( zdj )

Jedno jest do BOSE a drugie nie.
Podpinasz Plug&Play.

miscic napisał/a:

a to trudno będzie to podczepić ? bo do radio juz wejścia na kostke nie mam tylko na jacka jesli dobrze mowie ( zdj )

Odcinasz w adapterze czerwone gniazdo i łączysz na krótko z przewodami które wiszą luzem.

DZIEKUJE ZA POMOC ! skoro cena to około 70zł to zapłacę w serwisie 90zł z robocizna . powiedzieli mi ze tzn INTERFEJS 90zł

Daj znać jak działa.

Oczywiscie .Ale to gdzies po weekendzie zapewne :)

Odpowiedz do tematu