Elementy silnika » [B4 2.2T] ¦wiece zap³onowe
Odpowiedz do tematu
 [B4 2.2T] ¦wiece zap³onowe
ostatnio szukam ¶wiec do mojego 2.2T, s± to ¶wiece NGK R PFR7B i nigdzie takich nie mogê znale¼æ, mo¿e mi kto¶ powiedzieæ na jakie inne ¶wiece mo¿na je zamieniæ lub gdzie znajdê te których szukam ?

Postaw piwo autorowi tego posta

Co tak wszyscy siê uparli na te NGK. NGK i NGK jakby to jaki¶ cudowny wynalazek by³. Szukaj Bosch'a, ale nie podróbki tylko orygina³. 8 oryginalnych ¶wiec w serwisie wyszed³ mnie 100€ i czuæ zmianê.
pzdr

nie mówiê ¿e to akurat musi byæ NGK :P tylko akurat wykrêci³em ¶wiece i takie by³y, a ¿e na ¶wiecach siê nie znam, to my¶la³em ¿e s± to dobre ¶wiece, ale skoro mówisz, ¿e na Boshu czuæ ró¿nicê, to wypróbujê Bosha ;)

Guti napisa³/a:
nie mówiê ¿e to akurat musi byæ NGK :P tylko akurat wykrêci³em ¶wiece i takie by³y, a ¿e na ¶wiecach siê nie znam, to my¶la³em ¿e s± to dobre ¶wiece, ale skoro mówisz, ¿e na Boshu czuæ ró¿nicê, to wypróbujê Bosha ;)
Boscha mia³em jak eSe kupi³em i wymieni³em na nowy komplet Bosch. Mam po prostu zaufanie do tej firmy. Oczywi¶cie musi byæ to orygina³.

Jeszcze zapytam jakie dok³adnie maj± mieæ te ¶wiece oznaczenie? Bo siê nie znam na ¶wiecach i nie chcia³bym z³ych kupiæ. Bo dzisiaj jak szuka³em tych NGK, to siê natkn±³em na mnóstwo modeli. ale nie wiem czym siê ró¿ni± te ¶wiece

Guti napisa³/a:
Jeszcze zapytam jakie dok³adnie maj± mieæ te ¶wiece oznaczenie? Bo siê nie znam na ¶wiecach i nie chcia³bym z³ych kupiæ. Bo dzisiaj jak szuka³em tych NGK, to siê natkn±³em na mnóstwo modeli. ale nie wiem czym siê ró¿ni± te ¶wiece

Ró¿ni± siê gwintem, ilo¶ci± elektrod i ciep³ot±. Nie wiem czy do Twojego silnika produkowane by³y tzw Longlife czyli kilkuelektrodowe, ale takie osobi¶cie polecam. Do ABY zalecane s± ¶wiece o oznaczeniu F5DP0R.
pzdr

Podepne sie pod temat ¿eby nie zakladac nowego postu : a jakie byscie polecili Swiece do mojego autka : ( A6 2.8 ACK) : obecnie sa NGK BKR6EQUPA . patrzy³em dzi¶ na ich ceny i , delikatnie mówiac, za³ama³em sie ( 45 PLN /SZTUKE) Czy takie : BKR6EKUB nadawa³y by sie do mnie ? Ewentualnie co¶ z BOScHA ( tylko za bardzo nie orientuje sie w modelach BOSCHA)
Bede wdzieczny za wszelkie informacje i porady :)

wojtas255 napisa³/a:
Podepne sie pod temat ¿eby nie zakladac nowego postu : a jakie byscie polecili Swiece do mojego autka : ( A6 2.8 ACK) : obecnie sa NGK BKR6EQUPA . patrzy³em dzi¶ na ich ceny i , delikatnie mówiac, za³ama³em sie ( 45 PLN /SZTUKE) Czy takie : BKR6EKUB nadawa³y by sie do mnie ? Ewentualnie co¶ z BOScHA ( tylko za bardzo nie orientuje sie w modelach BOSCHA)
Bede wdzieczny za wszelkie informacje i porady :)

S±dzê, ¿e za kable Bosch'a zap³acisz trochê wiêcej. Bosch, to Bosch i nie ma co porównywaæ go do NGK. Produkty NGK s± tañsze od Bosch'a, ale maj± za to krótk± ¿ywotno¶æ.

Odpowiedz do tematu

Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum

Dodaj temat do Ulubionych

Skocz do:  

Losowe tematy » Elementy silnika  

[ IP: 216.73.217.85 ]
[ Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ]