Witam
Poszukuję informacji dotyczącej instrukcji ustawienia kąta wtrysku (pompa wtryskowa VP44). Może ktoś doradzi ?
Z góry dziękuję.
Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
2,5 Tdi AKE ustawienie kąta wtrysku
Była robiona pompa Vp44. Kąt jest za późny, jest 3,4* ATDC
Ale piszesz o kącie 2/2 lub 2/4 w kontekście logu 004 statycznego czy BS-a ? Akurat posiadam VAG-a i potrafię sprawdzić jaki jest kąt wtrysku. Byłem u miszcza który ustawił mi kąt wtrysku ale silnik chodzi zbyt "twardo" Kiedyś była instrukcja na A6 ale ja wcięło i nie mogę znaleźć.
Dzięki. Trochę poszukałem i jednak znalazłem instrukcję jak powinno się wykonać ustawienie kąta wtrysku w VP44 na www.a6forum.pl/2-5-tdi-re...radnik-t44.html
Wydaje mi się że regulacja jest wykonana prawidłowo ale wykonałem zestaw logów. Wstawię w diagnostyce do oceny/ analizy.
Co było grzebane ze kat do ustawienia pompe robiles rozrzad zmieniales
| Łukasz83 zlw napisał/a: |
Co było grzebane ze kat do ustawienia pompe robiles rozrzad zmieniales |
Była robiona pompa Vp44. Kąt jest za późny, jest 3,4* ATDC
Kat powinien byc 2/2 do 2/4 bez vaga tego nie ustawisz mi tez pompe robili po zamontowaniu bylo to samo zły kat wtrysku do regulacj pojechałem do goscia ktory sie takimi zeczmi zajmuje i to ustawil w ciagu godziny jesli nie masz komputera i wiedzy o tym to sam nie rob bo jeszcze po gorszysz za ustawienie biora 150 zł i problem zgłowy chyba ze bedzie ci wyskakiwał bład 550 to zle pompa zrobiona miałem taki przypadek i dwa razy pompe rwalismy przez oszusta z warszawy
| Kat powinien byc 2/2 do 2/4 bez vaga tego nie ustawisz mi tez pompe robili po zamontowaniu bylo to samo zły kat wtrysku do regulacj pojechałem do goscia ktory sie takimi zeczmi zajmuje i to ustawil w ciagu godziny jesli nie masz komputera i wiedzy o tym to sam nie rob bo jeszcze po gorszysz za ustawienie biora 150 zł i problem zgłowy chyba ze bedzie ci wyskakiwał bład 550 to zle pompa zrobiona miałem taki przypadek i dwa razy pompe rwalismy przez oszusta z warszawy |
Ale piszesz o kącie 2/2 lub 2/4 w kontekście logu 004 statycznego czy BS-a ? Akurat posiadam VAG-a i potrafię sprawdzić jaki jest kąt wtrysku. Byłem u miszcza który ustawił mi kąt wtrysku ale silnik chodzi zbyt "twardo" Kiedyś była instrukcja na A6 ale ja wcięło i nie mogę znaleźć.
logu 0004
| logu 0004 |
Dzięki. Trochę poszukałem i jednak znalazłem instrukcję jak powinno się wykonać ustawienie kąta wtrysku w VP44 na www.a6forum.pl/2-5-tdi-re...radnik-t44.html
Wydaje mi się że regulacja jest wykonana prawidłowo ale wykonałem zestaw logów. Wstawię w diagnostyce do oceny/ analizy.
Odpowiedz do tematu