Klimatyzacja » A6 c4 2.8 v6 sprezarka klimy
Odpowiedz do tematu
 A6 c4 2.8 v6 sprezarka klimy
Witam
moi drodzy powiedzcie czy jest sens regenerowac sprezarke klimy ? czy lepiej kupic nowa? to spory wydatek dlatego njpierw chcialbym poznac zdanie szanownej braci :) )))
Dlaczego uwazam , że sprezarka nadaje mi sie do wymiany ?
Uklad szczelny, a przy obrotach na trzy kreski i wskazaniu LO na wyswietlaczu tempetratura na kratkach wynosi 16 stopni C - a to za duzo chyba ........ na dworzy bylo podczas pomiaru okolo 19 stopni :)

A moze ktoś zna w moich okolicach ( Radom ) jakiegos dobrego i godnego polecenia fachmana od klimatyzacji ?

Pozdrawiam wszystkich :)

Postaw piwo autorowi tego posta

jeżeli nie ma wycieków, nie hałasuje a jedynym problemem jest słabe chłodzenie to raczej bym zaczął od uzupełnienia czynnika w układzie.

Odessać czynnik i zważyć go - powinno być 750g. Przy pustym układzie rozkręcić dławik i sprawdzić jak wygląda filtr. Jeżeli będzie cały w opiłkach, to kompresor do wymiany.

Obecnie jezdze na regerowanej 4 rok i jest ok placilem za to 500zeta bo nowa to pare razy wiecej wiec raczej doradzam regeneracje ;-)

Adi202 napisał/a:
Odessać czynnik i zważyć go - powinno być 750g. Przy pustym układzie rozkręcić dławik i sprawdzić jak wygląda filtr. Jeżeli będzie cały w opiłkach, to kompresor do wymiany.

Adi a gdzie zlokalizuje dławik i ten filtr ?

[ Dodano: Sro 04 Cze, 2014 09:32 ]
Łukasz83 zlw napisał/a:
Obecnie jezdze na regerowanej 4 rok i jest ok placilem za to 500zeta bo nowa to pare razy wiecej wiec raczej doradzam regeneracje ;-)

tak chyba to sie wszystko skonczy :(

wojtas255 napisał/a:

Adi a gdzie zlokalizuje dławik i ten filtr ?

Jest włożony na wejściu parownika.

Ups, odpowiedz na moj problem umiescilem w innym watku za co z góry przepraszam :)
powinno byc tu :

witajcie
dzis byłem z moja nieszczesna klima :) )))
i wiecie co sie okazało : brak czynnika :)
a wszystko przez patafianów co nabijali mi klime z Groupona :) ))) polakomilem sie na niska cene i efekt był taki, że nabili mi nie 750g czynnika , czyli tyle co powinno byc w ukladzie , tylko 100 g .......... oczywiscie niemoglemwejsc na hale gdzie przeprowadzali naprawe ..... Nauczka na przyszłość : NIGDY nie ufajcie zbyt niskiej cenie za jakąkolwiek usługe .......
Poza tym wszystko hula jak na razie , sprezarka spreza , i ładnie chłodzi :) (obecnie na ustawieniach LO i najnizszym biegu wiatraka klima daje 8 stopni czyli jak na tak leciwe autko chyba w normie :) ))))
pozdrawiam wszystkich i prosze o zamkniecie tematu :) )))

aaaaaaa jeszcze tylko jedno pytanko : filtr kabinowy jak wymieniam wkladam strzałką do przodu auta czy strzałka do tyłu auta ? w/g strzałka na filtrze powinna wskazywac przód auta ale moge sie mylić :) ))))

Pozdrawiam wszystkich :)

Ma wskazywać parownik.

Wystawiono 1 piw(a):
wojtas255

Odpowiedz do tematu