|
Przesunięty przez: jimv8 Sro 28 Lis, 2012 18:14 |
[A6 4f] światła drogowe załączanie |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: Sob 01 Wrz, 2012 21:10 [A6 4f] światła drogowe załączanie
|
|
|
witam wszystkich forumowiczów
mam pytanie odnośnie załącznia świateł drogowych w audi a6 4f lift 2010r bixenon z paskiem led + spryskiwacz
w momencie załącznia świateł drogowych odpychając przełącznik pod kierownicą załączają się światła drogowe - podnosi się tylko xenon, a przykładowo przyciągając do siebie przełącznik tzw "cynkówka" podnosi się xenon i zapalają się dodatkowo żarówki H7 w przednich reflektorach co powoduje lepsze oświetlenie drogi.
Moje pytanie brzmi czy można zmienić kodowanie bordnetz [09] w taki sposób aby przy załączeniu świateł drogowych załączyły się także żarówki H7+xenon? |
_________________ mario990 |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 02 Wrz, 2012 21:54
|
|
|
A jakie masz obecnie kodowanie sterownika ? |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
matstr

Model: Audi A6 C6
Silnik: 3.0 CDYA
Zasilanie: ON
Nadwozie: Avant

|
Wysłany: Pon 11 Sty, 2016 21:03
|
|
|
Przepraszam, że odkopuję temat, ale czy ktoś może wie jak można uruchomić żarówki H7 jako świałta długie razem z bixenonem? Audi A6 C6 2011 po lifcie. Dzięki. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 11 Sty, 2016 21:32
|
|
|
A obecnie jaką funkcję pełnią? |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
 |
matstr

|
Wysłany: Pon 11 Sty, 2016 23:15
|
|
|
Obecnie zapalają się tylko, gdy daję komuś znak (mrugnięcie), czyli gdy pociągnę manetkę do siebie. W innych przypadkach nie zapalają się. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Czw 14 Sty, 2016 09:05
|
|
|
Nie wiem, czy w poliftowych modelach jest to dostępne programowo. Jeżeli tak, to załącza się to przez zmianę wartości kodowania - VAS, VCDS, VCP. |
|
|
|
|
 |
matstr

|
Wysłany: Nie 17 Sty, 2016 22:12
|
|
|
A dokładnie na jakie kodowanie? |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 18 Sty, 2016 05:56
|
|
|
Spróbuj w ten sposób
09 BCM -> 07 Kodowanie -> Byte 4-> Bit 1 ustawienie 0 |
|
|
|
|
 |
matstr

|
Wysłany: Sro 20 Sty, 2016 21:43
|
|
|
Sprawdzę jutro.
Czasami to kodowanie nie jest związane z doświetlaniem zakrętów? Przypomnę, że mam zwykły bixenon, nieskrętny.
[ Dodano: Wto 02 Lut, 2016 14:32 ]
Niestety, ale nie mam 4 bitu. Chyba będę musiał trochę porzeźbić i dodać przekaźniki. |
|
|
|
|
 |
jarecki01

Model: A6C6
Silnik: CAHA
Zasilanie: olej napędowy
Nadwozie: avant

Postawił 1 piw(a) Skąd: Białystok
|
Wysłany: Pon 30 Paź, 2017 19:51
|
|
|
Przechytrzył już ktoś konstruktorów audi i ma na długich bixenon+h7 ? |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Czw 14 Gru, 2017 08:37
|
|
|
Myślę, że nikt nie przechytrzył. W innym wypadku ktoś by się odezwał, od Twojego postu minęło 1,5 miesiąca. Jeżeli się mylę, daj/dajcie znać. Nie trzeba chyba nikomu udowadniać jak ważny jest czas. |
_________________ Wyglądał jak jakieś stworzenie z głębi morza, które zaczaiło się, udając, że go nie ma i czeka, aż w pobliżu pojawi się ofiara. |
|
|
|
|
 |
jarecki01

Model: A6C6
Silnik: CAHA
Zasilanie: olej napędowy
Nadwozie: avant

Postawił 1 piw(a) Skąd: Białystok
|
Wysłany: Nie 15 Lip, 2018 15:14
|
|
|
Niedługo będe miał rozwiązanie
[ Dodano: Pon 30 Gru, 2019 12:59 ]
Już mi świecą h7 z ksenonem,spiąłem razem biały z(przysłony) ksenona z białym h7.
Piszą że to ryzyko przepięcia czegoś tam,ja jeżdżę pół roku i nic się nie dzieje. |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Pozostałe tematy |
|
[ Twoje IP to: 18.97.9.172, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |