|
|
Audi a4b5 1,6 adp 1996r 74 KW - odłączenie immobilisera |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Sob 07 Gru, 2013 21:48 Audi a4b5 1,6 adp 1996r 74 KW - odłączenie immobilisera
|
|
|
Witam
Mam problem z immobiliserem w swojej a4b5 1,6 74kw 1996r. Mianowicie chcę go odłączyć całkiem ale nie wiem jak to zrobić .
Wiem że na forum było już o immobiliserach ale nic ciekawego nie znalazłem , jak to zrobić w moim aucie.
Powiedzcie mi konkretnie jak i czym wyłączyć ten immobiliser. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 07 Gru, 2013 23:07
|
|
|
Najprościej podłączyć emulator immo. Dostaniesz go na Allegro. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 08 Gru, 2013 00:18
|
|
|
czytałem już o tym emulatorze tylko nie wiem jaki kupić i czy będzie działał w moim aucie , nie wiem o co chodzi z ta linią can , bo widziałem że te emulatory są bez can a nie wiem czy w moim aucie jest ta linia czy nie i czy immo jest w liczniku cz też nie , jak być wiedział to proszę cię bardzo podeślij jakiś link co mam kupić |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 08 Gru, 2013 13:37
|
|
|
Ten będzie odpowiedni do twojego modelu. http://allegro.pl/emulato...3720361465.html |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): norbi2566 |
 |
|
|
Wysłany: Nie 08 Gru, 2013 16:43
|
|
|
dziękuję ci bardzo we wtorek się za to wezmę , zobaczę co tam jest grane potem zamówię ten emulator. A immo jest w liczniku czy koło prawego kolana ? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 08 Gru, 2013 16:51
|
|
|
Immo w zegarach montowane było od drugiej połowy 98r. U ciebie jest osobny sterownik (obok prawego kolana kierowcy) |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 09 Gru, 2013 13:56
|
|
|
Widocznie ktoś wcześniej założył Bypass'a na przewodzie anteny immobilizera. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 09 Gru, 2013 20:26
|
|
|
czyli co dokładnie ? i jak kupie emulator to będzie on działał ? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 09 Gru, 2013 20:58
|
|
|
Jak go właściwie podłączysz, to będzie działać. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 09 Gru, 2013 22:09
|
|
|
to nie pozostaje mi nic innego jak zakupić emulator i podłączać go
a co z tym uciętym kablem od czego on jest , powinien on być gdzieś podłączony ? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 09 Gru, 2013 22:26
|
|
|
Jak podłączysz emulator, to przewody nie będą już istotne. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 09 Gru, 2013 22:37
|
|
|
no tak ale emulator też trzeba podłączyć pod przewody , to znaczy odciąć kostkę ? i pod te przewody podłączyć ?
podłączałeś już może kiedyś emulator ?
[ Dodano: Pon 09 Gru, 2013 22:40 ]
http://allegro.pl/emulato...3720361465.html
ten emulator z kostką też może być ? czy lepszy tamten co wysłałeś ? Pytam tylko dla tego że z kablami będzie lepiej podłączyć
[ Dodano: Wto 10 Gru, 2013 09:59 ]
A tak nawiasem to gdym podłączył emulator , to zaśniedziałe styki przy stacyjce nie będą miały na to wpływu ? ( u mnie są czyste , czyściłem )
[ Dodano: Czw 12 Gru, 2013 17:15 ]
mam jeszcze jedno pytanko do ciebie jak założę emulator to będę mógł odpalić auto dorobionym kluczykiem bez tego (,,magnesiku ,, ) znaczy tego czytnika co jest w kluczyku |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 12 Gru, 2013 19:56
|
|
|
Zasadnicza sprawa przy deaktywacji immobilizera - podłączasz emulator zamiast sterownika immobilizera (biała pucha przy kolanie) i auto odpalasz śrubokrętem. Ten śrubokręt, to tylko przenośnia -szkoda niszczyć stacyjkę. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |