[A4 1.9 TDI 110KM] Silnik muli
Witam kolegów
Mam problem z moją audiczką a mianowicie przy 3 tyś obrotów nie chce jechać więcej jak 120km i strasznie muli. Rury od interkulera do turba sprawdziłem i są okej

co moge jeszcze więcej sprawdzić. Proszę o pomoc
Re: Audi A4 1.9 TDI 110KM
| ciuby 33 napisał/a: |
| co moge jeszcze więcej sprawdzić. |
Logi dynamiczne.
a o co chodzi z tymi logami dynamicznymi? czyli co mam sprawdzić ?
Podłączyć VAG-COMa do OBD i zapisać wartości mierzone odpowiednich bloków w trakcie próbnej jazdy. Inaczej nie da rady stwierdzić co się zepsuło.
Było podłączone do VAG i stwierdzono że wszystko z parametrami jest ok tylko brak ciśnienia do turbiny
Skoro ktoś już to sprawdzał, to pewnie powiedział co jest uszkodzone?
Jak brak błędów to najprawdopodobniej zapieka Ci się sztanga w turbinie, albo trywialniej -> podciśnienie ucieka
| rtoip_2004 napisał/a: |
Jak brak błędów to najprawdopodobniej zapieka Ci się sztanga w turbinie, albo trywialniej -> podciśnienie ucieka |
Na wydruku wyszło tylko:
Prędkość silnika 2016.00 r/min
Specyfika MAP 1917.60 mbar
Aktualny MAP 867.00 mbar
Praca 40.24%
To było sprawdzane podczas jazdy auto na 3 biegu obroty 1500 i gaz do dechy tak wykazało jak napisałem wyżej
| ciuby 33 napisał/a: |
| Aktualny MAP 867.00 mbar |
Zdecydowanie za niskie ciśnienie w kolektorze. Szkoda, że nie masz kompletnych logów dynamicznych z całego bloku 011 bo taki wycinek nie jest w żaden sposób miarodajny.
A o jaki pomiar chodzi z tego bloku 011 ?
[ Dodano: Nie 07 Kwi, 2013 18:26 ]
Zdecydowanie za niskie ciśnienie w kolektorze. Szkoda, że nie masz kompletnych logów dynamicznych z całego bloku 011 bo taki wycinek nie jest w żaden sposób miarodajny.[/quote]
Mam pytanko jeżeli dzwigienka się podnosi i popewnym czasie opadnie i ściągne przewód nie czuć zasysania powietrza to padnięty jest N75 tak??
Witajcie. Tak, wtedy zawór N75 nie działa,lub się zacina.