|
|
[A6 C6] świeci się kontrolka systemu, którego auto nie ma! |
| Autor |
Wiadomość |
efendi

Model: A6 C6 Quatro
Silnik: 2,7 BPP
Zasilanie: OLEJ
Nadwozie: Avant

|
Wysłany: Pią 23 Lis, 2012 19:53 [A6 C6] świeci się kontrolka systemu, którego auto nie ma!
|
|
|
Witam, ostatnie "osłabł" mi akumulator i przy rozruchu widać było przygaszenie wskaźników, ale auto odpaliło. Jednak ku mojemu zdziwieniu zapaliła się pomarańczowa lampka "adaptive air suspension" (pomarańczowe auto ze strzałkami w górę i w dół w podwoziu), a ja nie mam pneumatycznego zawieszenia!!!! Vag pokazuje błąd sterownika tego systemu i wielokrotne kasowanie nic nie daje. Również odpięcie klemy akumulatora nie likwiduje problemu.
Co robić? Proszę o pomoc. |
|
|
|
|
|
 |
WOJTAS

Model: A6 C6 QUATTRO
Silnik: BMK
Zasilanie: 3.0 TDI V6
Nadwozie: sedan
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 16 Maj 2009 Wszystkie posty: 468

Piwa: 17/31 Skąd: okolice Mińska Mazowieckiego
|
Wysłany: Sob 24 Lis, 2012 08:43
|
|
|
a może miałeś takie zawieszenie tylko ktoś je wymienił na zwykłe, a sterownik został ale w sumie od samego początku pokazywałoby błąd . Elektronika potrafi czynić cuda szczególnie jak się psuje. Ale skoro pokazuje taki błąd po winien znajdować się moduł który o tym sygnalizuje. |
_________________ Gość pozdrawiam Cię
 |
|
|
|
|
|
 |
efendi

|
Wysłany: Sob 24 Lis, 2012 09:58
|
|
|
Na pewno nie było i nie ma takiego zawieszenia, mam oryginalną specyfikację auta. Natomiast ciekawe jest to co napisałeś, że musi być moduł, hmm może niemiaszki wsadziły go omyłkowo i naraziły firmę na straty |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 24 Lis, 2012 14:26
|
|
|
Pneumatykę można sobie dołożyć. Nie jest to tanie rozwiązanie, ponieważ prócz amortyzatorów, instalacji i sterownika trzeba wymienić również zawiechę. Dlatego sądzę, iż problemem będzie usterka w zegarach, a nie brak komunikacji ze sterownikiem Wabco. Łatwo to sprawdzić przez sprawdzenie zakodowanych sterowników w bramie diagnostycznej CAN jak i sprawdzenie samego kodowania zegarów. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
efendi

|
Wysłany: Sob 24 Lis, 2012 17:11
|
|
|
Dzięki Adrian, spróbuje coś zadziałać, a jak mi się nie uda, to może podjadę do Ciebie. Przy okazji pozdrawiam; spotkaliśmy się kiedyś na zlocie na Witce. Waldek |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 24 Lis, 2012 23:33
|
|
|
| efendi napisał/a: | | Przy okazji pozdrawiam; spotkaliśmy się kiedyś na zlocie na Witce. Waldek |
Kojarzę i to bardzo. Numeru Goryla z lusterkami się nie zapomina. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
efendi

|
Wysłany: Sob 01 Gru, 2012 15:13
|
|
|
Problem rozwiązany. Adi miał rację (czemu mnie to nie dziwi ), kodowanie zegarów było niewłaściwe. Po zmianie kodowania jest OK. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 01 Gru, 2012 15:20
|
|
|
No to gratuluję sukcesu. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |