[80 B3]Demontaż tapicerki drzwi celem naprawy szyby - pilne
Bardzo Was proszę o szybką instrukcję demontażu tapicerki drzwi od strony kierowcy - PILNE (wersja z szybą na korbkę i zwykłym manualnym lusterkiem)
W drodze na działkę otwierałam szybę i nagle był jakiś opór, coś zgrzytneło i szyba opadła w dół, koirbka jej nie opuszcza ani nie unosi, rękami można szybe podciagacv i opuszczac i oczywiscie sama opada nie trzyma się
Nie mam tu żadnej etki, aniu ebookuów typu "sam naprawiam", dosłownie niczego oprócz neta i walizeczki z kluczami, a musze coś z tym zrobic, nie wiem nawet jak te drzwi rozebrac, od czego po kolei zaczac i co odkręcac i jak jest mocowanie, nic
Samo zdjecie tapicerki nie jest skomplikowane, musisz poodkręcać wkręty z boków, z klamki, zdjąć korbkie. Wtedy podciagasz ta tapicerke do góry tak aby wyjąc ją z dolnych zaczepów i z górnego bolca zamykajacego drzwi. Najlepiej jesli ktoś by pomagał przytrzymać tapicerke bo samemu jest niewygodnie.
narazie nieaktualne, dzwoniłam już do znajomego i powiedział mi, ze rozleciał się mechanizm opuszczania szyby na 100% i że syzyfowa praca to teraz rozbierać, zanim nie kupię mechanizmu - ale dzieki Kamila za odzew
zamówiłam na allegro
http://allegro.pl/audi-80...3271227519.html
a szyba podniesiona do góry-zamknieta i od środka zablokowana, więc teraz na spokojnie jak paczka dotrze bedzie rozbierane
no i teraz jeśli wymiana tego jest bardzo skomplikowana to pojade do kogos a jak nie to sama, to jakby ktos pokrótce opisał jak to wygląda to było by fajnie, to będe wiedziała czy się sama brac za to
możesz rozebrać i na razie zamknąc szybe za pomoca stylu od szczotki,przynajmniej nie bedzie się lało do srodka...