Pytajnik, czyli zielono mi ;) » Zmiana pompki centralnego zamka audi a6 c4
Odpowiedz do tematu

Cześć, Witam Wszystkich.
Dzięki Adi202że się odezwałeś. Napiszę jaśniej co udało mi się zrobić. Ze starej pompki 4A0... wtyczkę T6 podłączyłem do nowej pompki 8L0..., wtyczka T10. I tak: T6/1 - T10/4; T6/2 - T10/8; T6/3 - T10/5 (masa) czyli całość zasilenia pompy. Potem ze starej T12/2 (czerwony przewód) do nowej T12/2; ze starej T12/1(czarno-niebieski) do nowej T12/8 to piny zapłonu. Zorientowałem się że auto nie pali bo jest jakaś blokada w przekaźniku 204 nad kolanami kierowcy (jest ich 6, to trzeci z prawej) i należy w nim zmostkować piny 17 i 19. Auto zapaliło. Wiem że w starej kości T16 ignoruję piny 2, 10, 15 i 16 bo odpowiadają za czujniki sensorów podczerwieni na słupkach. Jasne jest dla mnie też że w nowej wtyczce T10/1 to alarm (przewód czarno-żółty) oraz T12/piny 1 i 7 to antena. Na tym moja wiedza i pewność co do reszty się kończy. Będę wdzięczny za pomoc. Z góry dziękuję P.S. Faktycznie nie mam żadnego dokładanego alarmu niefabrycznego

Postaw piwo autorowi tego posta

Tu masz opis pompki na IR https://audi100.selbst-doku.de/Main/BelegungZVIRDWAC4
Wrzuć na google tłumacz i zapisz sobie bo tego typu strony tak szybko dziś odchodzą w niepamięć.

Bardzo dziękuję Adi za schemat. To rzadkość bo znalazłem kilka to różniły się szczegółami kolorów i funkcji. Tu sprawdziłem i zgadzają się co do joty! Teraz najfajniejsza zabawa bo trzeba zrobić translate na nową pompkę 8L0 862 257 kilku kabelków. Pomału mam nadzieję z pomocą forum doprowadzę sprawę do finału. Pozwolę sobie pytać w razie wątpliwości. Jeszcze raz dzięki ;-)

Jeżeli umiesz czytać schematy elektryczne mogę zamieścić z modelu A6 97r. W nim jest ta sama pompka.

Dzięki Adi. Myślę że dam radę bo trochę rzeczy bazując na wyszukanych w sieci schematach np. grzanych foteli czy dotyczących upgrade na radio Bose już dodałem. Generalnie nie boję się choć nie jestem z branży elektryczno-mechanicznej. W razie wątpliwości czy braku wiedzy pozwolę sobie zapytać. Będę wdzięczny za każdą podpowiedź. Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu