|
|
Zmiana pompki centralnego zamka audi a6 c4 |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Sob 19 Lis, 2016 00:36 Zmiana pompki centralnego zamka audi a6 c4
|
|
|
Witam. Chciałbym zmienić u siebie w audi pompkę centralnego zamka z 4A0 862 257 J na taką obsługującą fale radiowe. Pompkę już znalazłem ale pojawił się problem w postaci innej kostki. U mnie są 3: 6pinowa, 12 i 16 pinowa, a w nowej jest 10 pinow, 12 i 16. Czy da się jakoś podpiąć tą moją kostkę 6 pinową do tamtej 10 pinowej? Pozostale wyglądają tak samo. Jeżeli da się to poprosze o poradę jak tego dokonać. Z góry dziękuję za odpowiedzi. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 20 Lis, 2016 22:52
|
|
|
Da sie to zrobić. To zrobiłem w swojej eSce. Trzeba przełożyć przewody do wtyczek. Nie wszystkie przewody są tak samo rozmieszczone. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 21 Lis, 2016 04:47
|
|
|
A czy mógłbyś napisać które przewody trzeba przełożyć? Bo o ile opis pinów z nowej pompki udało mi się znaleźć to opisu do swojej za nic znaleźć juz nie mogłem. A i czy trzeba ciągnąć jakieś nowe przewody, czy wystarczy po przekładać te które są? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 21 Lis, 2016 08:55
|
|
|
Poszukam mojej rozpiski. Co prawda robiłem to parę lat temu, ale może gdzieś ja znajdę.
Z tymi nowymi przewodami jest tak, że możesz dorzucić ale nie musisz. Są to GALA i K-line. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 21 Lis, 2016 10:25
|
|
|
Ok, to czekam na Twoją rozpiske. A może masz schemat podłączenia pompki którą ja posiadam w swojej c4? Bo ewentualnie na jego podstawie też można dojść co i jak w razie jak nie znajdziesz tego jak robiłeś to u siebie. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 21 Lis, 2016 14:44
|
|
|
Coś się wymyśli. |
|
|
|
|
|
 |
Dworek

Model: 100C4
Silnik: AAD
Zasilanie: benzyna+LPG; benzyna
Nadwozie: sedan
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 14 Maj 2009 Wszystkie posty: 236

Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wawa bielany
|
Wysłany: Sro 23 Lis, 2016 16:58
|
|
|
Heja, a co daje taka zamiana pompeczek? |
|
|
|
|
|
 |
Łukasz83 zlw
RS6 MTM

Model: A6 C6
Silnik: 3.0 TFSI
Zasilanie: PB
Nadwozie: AVANT
Pomógł: 25 razy Wiek: 42 Dołączył: 02 Gru 2013 Wszystkie posty: 1435

Piwa: 66/19 Skąd: Łódzkie Bełchatów Zelów
|
Wysłany: Sro 23 Lis, 2016 17:06
|
|
|
ze masz sterowanie z pilota |
_________________ Niech bedzie pochwalony naped QUATTRO
Szóstego dnia Bóg stworzył silnik diesla tak się uradował tą doskonałością że siódmego dnia stworzył do niego Audi . |
|
|
|
|
|
 |
Dworek

Model: 100C4
Silnik: AAD
Zasilanie: benzyna+LPG; benzyna
Nadwozie: sedan
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 14 Maj 2009 Wszystkie posty: 236

Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wawa bielany
|
Wysłany: Sro 23 Lis, 2016 20:31
|
|
|
Aha, no ja mam z pilota, ale to pilot do zamka centralnego, czyli oddzielnego sterownika. A z pompką na radio, to musi współpracować ori pilot, czy jak? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 24 Lis, 2016 04:56
|
|
|
Tak - do pompki sterowanej radiowo jest inny kluczyk tzw. scyzoryk. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 06 Gru, 2016 08:54
|
|
|
Opisu niestety nie znalazłem. Pod linkiem masz schemat pompki nowego typu na pilota radiowego. Schemat pompki IR muszę najpierw zeskanować.
http://fileshark.pl/pobie...-dwa-mj1997-rar |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 22 Gru, 2016 05:15
|
|
|
Dzięki za schemacik. A czy zeskanowałeś już może ten schemat od pompki na IR? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 24 Gru, 2016 13:19
|
|
|
Schematów nie zeskanowałem, ale tu masz schematy c.z. z Audi V8. Kropka w kropkę identyko z Audi 100/A6 C4.
http://fileshark.pl/pobie...lp-27-27-34-rar |
|
|
|
|
|
 |
Jan
jaank

Model: C4
Silnik: AAN
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: Avant

|
Wysłany: Pią 25 Cze, 2021 14:30
|
|
|
Dzień Dobry, witam Wszystkich. Podkleiłem się pod bardzo stary temat bo jest dokładnie o tym co chciałbym zrobić w moim aucie czyli na oryginalnej pompce audi zainstalować sterowanie radiowe. Od razu dodam że nie interesowałem się kompletnie gotowymi zestawami bo chciałbym elementy audi, a dio tego samo zadanie jest fajnym wyzwaniem. Problem polega jednak na tym że po podłączeniu zasilania z 6-cio pinowej kostki (pompka 4A0862 257J) do kości T10 (8L0 862 257) na klemy 4, 5 masa i 8 oraz kombinowałem różne "ustawienia" z kości T12 do pinów 2 i 8 czyli PLUS złącze 15 i 86S nie mogłem uruchomić auta. Dodam że nie podpinałem innych rzeczy ze względu na to że nawet nie odpaliłem silnika. Proszę o pomoc. Przy okazji pewnie się może komuś przydać kto będzie chciał utrzymać przy życiu klasyki. Z góry dziękuję |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 17 Lip, 2021 09:39
|
|
|
Strasznie zagmatwany jest ten opis. Z tego wywnioskowałem - nie jest podłączany żaden obcy (nie Audi) układ elektroniczny, tylko zmostkowane jest zasilanie jednej kości z masą w drugiej kości i auto nie pali. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Pytajnik, czyli zielono mi ;) |
|
[ Twoje IP to: 18.97.14.87, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |