Zwłokę też można zlikwidować z palca.
Ale jak już mówiłem WFS4 nie przyjmie PIN-u.
Wymiana licznika RB8
Ponieważ jest to mój pierwszy post na forum więc Witam Wszystkich Serdecznie i Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku.
Przeczytałem uważnie waszą dyskusję na tema licznika A4 B7 RB8.
Właśnie trafił do mnie taki z przygodą z ogniem. Zapaliła się deska i zegary.
Licznik podłożony inny. Na szybko zrobiłem immo off z ECU. Ale pozostają zegary SAFE.
CarProg wyciąga PIN ale VCDS (ori) go nie przyjmuje.
Mam problem z dopisaniem kluczy. Czy CarProg błędnie czyta PIN? Za wszelkie sugestie dziękuję.
Kluczy nie dopiszesz dopóki nie dopiszesz zegarów do sterownika silnika. Jeżeli nie przyjmuje pinu, to masz zły pin.
Re: Wymiana licznika RB8
| pteter napisał/a: |
Ponieważ jest to mój pierwszy post na forum więc Witam Wszystkich Serdecznie i Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku.
Przeczytałem uważnie waszą dyskusję na tema licznika A4 B7 RB8.
Właśnie trafił do mnie taki z przygodą z ogniem. Zapaliła się deska i zegary.
Licznik podłożony inny. Na szybko zrobiłem immo off z ECU. Ale pozostają zegary SAFE.
CarProg wyciąga PIN ale VCDS (ori) go nie przyjmuje.
Mam problem z dopisaniem kluczy. Czy CarProg błędnie czyta PIN? Za wszelkie sugestie dziękuję. |
Tak jak już tutaj pisaliśmy PIN w WFS4 RB8 jest bezużyteczny nawet jeśli jest prawidłowy, VCDS'em tego nie zrobisz.
Dzięki za zainteresowanie tematem. A czy CarProg to ogarnie? mogę mieć ori na chwilę.
Czy muszę szukać coś innego?
| pteter napisał/a: |
Dzięki za zainteresowanie tematem. A czy CarProg to ogarnie? mogę mieć ori na chwilę.
Czy muszę szukać coś innego? |
Niestety nie znam tego urządzenia.
Carprog ma funkcję klonowania zegarów, ale z tego co wiem nie działa ona właściwie.
Poprawnie robi to VAGDashCan (oryginał), Smok i VVDI. Z tym, że chodzi tutaj ciągle o klonowanie czyli odczyt ze starych tzw immo data i zapis w nowych zegarach. Jeżeli stare zegary są martwe, to nic ci to nie da. Carprogiem możesz co najwyżej zmienić VIN w zegarach.
Niestety stare zegary są spalone.
Czyli wygląda że mam spory problem. Co prawda samochód odpaliłem immo off ale włączają się awaryjne i ten SAFE.
Na tą chwilę nie mam pomysłu jak to ogarnąć.
Dzięki za zainteresowanie
[ Dodano: Pią 05 Sty, 2018 07:33 ]
Witam
Temat ogarnięty. Myślałem, że będzie trudniej.
Tak jak pisałem immo off, przygotowane nowe transpondery i CarProg się spisał.
Nawet i ryżowy ogarnia (sprawdziłem).
Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam