Skrzynie automatyczne » [V8]popsuty automat audi v8 gdzie naprawic
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
 [V8]popsuty automat audi v8 gdzie naprawic
witam.pozyczylem bratu wczoraj auto i ten debil pewnie wrzucil p podczas jazdy ale nie chce sie przyznac...na postoju zgrzyta skrzynia i obroy wskakuja do gory...auto nie jedzie ani przo ani tyl a na parkingu sie nie blokuje...mam 2 zapasowe skrzynie ale boje sie pchac niewiadomej uzywki...chce zeby ktos powazny i naprawde znajacy sie na tym rozebral skrzynie i wymienil w niej wszystko na nowe...gdzie w wlodzi moge to dac do zrobienia.

Postaw piwo autorowi tego posta

Ostal na Beskidzkiej http://www.autoserwis-goldcar.pl/

Ja niestety w tym nie pomogę, choć mam swojego osobistego fachowca od automatów. Moim zdaniem naprawa będzie bardzo boleć. Sama regeneracja wandlera sięga kosztów do 3000zł. Jeżeli uważasz wymienić wszystko na nowe, to przygotuj się na bardzo poważne koszta. Uważam, że powinieneś wymienić to co jest uszkodzone, ale to Twoja skrzynia i Twoja sakiewka. Jak dla mnie, to uszkodzenie będzie w wandlerze.
pzdr

Adi202 napisał/a:
Moim zdaniem naprawa będzie bardzo boleć.
Dodam ,że nie są tani , choć "zdania uczonych są podzielone" za wymiane oleju w skrzyni , jakies czyszczenie czegoś tam żądają 700 zł

roger110 napisał/a:
Adi202 napisał/a:
Moim zdaniem naprawa będzie bardzo boleć.
Dodam ,że nie są tani , choć "zdania uczonych są podzielone" za wymiane oleju w skrzyni , jakies czyszczenie czegoś tam żądają 700 zł

Jeżeli wliczony w to jest też ATF i czyszczenie kasety, to są promocyjni.
pzdr

Adi202 napisał/a:
ATF nie kumam :oops: ale to coś co czyścili to właśnie jakąś kasetę

roger110 napisał/a:
ATF nie kumam

Z tego co znalazłem na www.google.pl to, to jest olej do skrzyni :roll:

roger110 napisał/a:
Adi202 napisał/a:
ATF nie kumam :oops: ale to coś co czyścili to właśnie jakąś kasetę

ATF, to olej a dokładnie płyn hydrauliczny którym zalana jest skrzynia. Ta kaseta, to bardzo precyzyjna kupa metalu, plastiku i elektryki w postaci elektrozaworów. Samo rozebranie i złożenie tego właściwie do kupy wymaga bardzo wielkiej cierpliwości. Ta kaseta odpowiedzialna jest za przełączanie biegów. Jeżeli wandler się już kończy, to zaczyna sypać drobnymi opiłkami metalu, co powoduje zapychanie się precyzyjnych kanalików. Jak będe mieć okazję, to porobię parę fotek i umieścimy .... może w garażu.
pzdr

Dzięki chłopaki , znów jestem o jedno mądrzejszy , tak , w cenie był olej , tzn. płyn ale nie chcieli wlać mobila tylko jakiś dedykowany do tej skrzyni do Audi

roger110 napisał/a:
Dzięki chłopaki , znów jestem o jedno mądrzejszy , tak , w cenie był olej , tzn. płyn ale nie chcieli wlać mobila tylko jakiś dedykowany do tej skrzyni do Audi

I słusznie. Profesjonalne podejście. Olej którym zalana jest moja skrzynia 4HP24, to elf LT ATF. Droższy i lepszy. :ok:
pzdr

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi