|
|
[a4 avant 97] czujnik temperatury zewnetrznej i klimatronik |
| Autor |
Wiadomość |
beneeeeek

Model: B5
Silnik: 1.9 AFN
Zasilanie: olej napędowy
Nadwozie: kombi

|
Wysłany: Pią 12 Lip, 2013 20:23 [a4 avant 97] czujnik temperatury zewnetrznej i klimatronik
|
|
|
Witam.
Sporo szukałem po necie ale nigdzie nie znalazłem konkretnej odpowiedzi wiec postanowiłem napisac tutaj. Mam pytanie odnośnie zaleznosci czujnika temperatury zewnętrznej a klimą. Coś jest nie tak z czujnikiem gdyż często wyswietla mi error albo pokazuje temperaturę poniżej zera przez co nie działa mi klima. Chcialem znaleźć ten czujnik ale nie ma go w miejscu gdzie powinien być i nie bardzo wiem jak mogę go znaleźć. Moje pytanie jest takie jak mogę znaleźć ten czujnik i czy idzie w jakiś sposób zrobić tak, żeby mimo ze wyswietla się ujemna temperatura klimatyzacja działała normalnie.
Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 22 Lip, 2013 11:13
|
|
|
na klimatroniku zmierz wartości (zależnie od wersji) na pinie 1 lub pinie 2 (gniazdo B)
czujnik jest w zderzaku |
_________________ https://www.facebook.com/groups/616140151788166/
Niech będzie pochwalony napęd Quattro !!
Jest
-A6 C6 4,2 Quattro
-Hyundai elantra combi
Było-
-80 b3 1.8 (+- 135km)
-V8 4,2 AEC 280km
-V8 3,6 PT 250km
-A6 c4 2.8 AAH Avant quattro
-A6 c4 2,6 avant automat
-Coupe GT 1981 - 2,1 |
|
|
|
|
|
 |
beneeeeek

|
Wysłany: Czw 25 Lip, 2013 20:56
|
|
|
wydaje mi się ze kolega w ogole mojego postu nie przeczytał |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 25 Lip, 2013 21:06
|
|
|
| beneeeeek napisał/a: | | Coś jest nie tak z czujnikiem gdyż często wyswietla mi error albo pokazuje temperaturę poniżej zera |
na klimatroniku zmierz wartości (zależnie od wersji) na pinie 1 lub pinie 2 (gniazdo B)
tak sprawdzisz działanie czujnika
| beneeeeek napisał/a: | | jak mogę znaleźć ten czujnik |
jest w zderzaku
| beneeeeek napisał/a: | | zrobić tak, żeby mimo ze wyświetla się ujemna temperatura klimatyzacja działała normalnie |
nie znam odpowiedzi, wiem tylko że poniżej 5 stopni Celsjusza klima się nie uruchamia |
_________________ https://www.facebook.com/groups/616140151788166/
Niech będzie pochwalony napęd Quattro !!
Jest
-A6 C6 4,2 Quattro
-Hyundai elantra combi
Było-
-80 b3 1.8 (+- 135km)
-V8 4,2 AEC 280km
-V8 3,6 PT 250km
-A6 c4 2.8 AAH Avant quattro
-A6 c4 2,6 avant automat
-Coupe GT 1981 - 2,1 |
|
|
|
|
|
 |
beneeeeek

|
Wysłany: Sob 27 Lip, 2013 12:56
|
|
|
Okey dzięki, ale nie bardzo znam się na mierzeniu tych całych wartości więc prosiłbym o jakieś wytłumaczenie tak na chłopski rozum, a co do czujnika to napisałem, że właśnie nie ma go tam gdzie powinien być czyli w zderzaku, ale gdzies musi być bo temperaturę wskazuje. Chciałbym się dowiedzieć np. skąd on w ogóle wychodzi żeby po kablu dojść do czujnika bo najwidoczniej ktoś go niezle ukrył. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Czujniki, kody i schematy |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |