Car Audio » Audi a3 2000r
Odpowiedz do tematu
 Audi a3 2000r
Witam.Wymieniłem oryginalne radio Chorus na nowego kenwooda.Do tego zakupiłem z allegro adapter z modułem oraz separator antenowy.Wszystko podłączyłem i gra,ale nie zapamiętuje ustawień.
W adapterze kabel czerwony połączyłem z czerwonym,a żółty z żółtym.
To ten adapter:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2611730574

Drugim problemem jest separator antenowy,gdyż nie wiem gdzie podłączyć niebieski kabel,który z niego wychodzi.

Postaw piwo autorowi tego posta
 Re: Audi a3 2000r
cezary1020 napisał/a:
Witam.Wymieniłem oryginalne radio Chorus na nowego kenwooda.Do tego zakupiłem z allegro adapter z modułem oraz separator antenowy.Wszystko podłączyłem i gra,ale nie zapamiętuje ustawień.
W adapterze kabel czerwony połączyłem z czerwonym,a żółty z żółtym.
To ten adapter:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2611730574

Drugim problemem jest separator antenowy,gdyż nie wiem gdzie podłączyć niebieski kabel,który z niego wychodzi.
podlacz zolty przewod razem z czerwonym,i bedzie zapamietywac ustawienia.

Dziękuję.
1.Czyli jeden czerwony z żółtym i drugi czerwony również z żółtym tak?
2.Gdzie podłączyć niebieski kabelek od separatora antenowego? :-(

Do niebieskiego w adapterze.

Bardzo proszę o zdjęcie kostki do której mam wpiąć ten niebieski kabelek od separatora.Jestem "zielony" w tych sprawach.

99% modeli Kenwood nie posiada w radiu złącza ISO - takiego jak np w Audi Chorus, ale te modele posiadają za to adapcję w postaci wiązki przewodów i gniazda ISO. W tej wiązce przewodów musi być przewód w kolorze niebieskim.

Kolego Adi202 w pierwszym poście zamieściłem link do allegro z adapterem,który posiadam.Proszę spójrz na fotke i zaznacz gdzie mam go wpiąć.
A te kabelki żółte i czerwone oba pozamieniać,żeby zapamiętywał stacje tak?

Aby nie tracił pamięci musisz faktycznie zamienić miejscami żółty z czerwonym. Co do tego adaptera z allegro, to jest w nim tylko jeden niebieski przewód i do niego podłacz zasilanie separatora antenowego.

A od czego jest kabelek zaznaczony na zdjęciu niżej? Ta kostka zostaje luźna i nigdzie nie wpięta.

To jest dodatkowy przewód podświetlenia - przy normalnym radiu nie jest używany.

Wszystko już działa.Dziękuję za pomoc.

Odpowiedz do tematu