|
Zamknięty przez: jimv8 Pon 14 Maj, 2012 18:59 |
[A3 99'] Nie grajace radio |
| Autor |
Wiadomość |
spambox_80

Model: 8L
Silnik: 1.6 R4
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Hatchback

Postawił 1 piw(a) Skąd: Racibórz
|
Wysłany: Nie 13 Maj, 2012 16:59 [A3 99'] Nie grajace radio
|
|
|
Witam.
Mam maly problem. Otorz zepsulo mi sie fabryczne radio. Wiec zakupiwszy nowe + kostki + przejsciowke aby graly tyle glosniki zabralem sie za podlaczenie calosci. I odziwo dalem rade. Nie mniej pojawil sie problem takowy ze gdy kluczyk zostanie wyjety ze stacyjki - radio gasnie i nie daje sie wlaczyc. Ponowne wlozenie kluczyk niczego nie zmienia. Radio jest martwe. Dopiero przekcecenie kluczyka o jeden stopien odpala radio.
Kombinowalem z kabelkami zoltym i czerownym na rozne sposoby. Wyniki byly nastepujace:
- oba kable spiete ze soba CZ-CZ, Ż-Ż, CZ-Ż, Ż-CZ - radio gra z kluczykiem w stacyjce (przed wlaczeniem silnika nie gra)
- ktorykolwiek z kabli rozpiety a drugi spiety - radio nie gra.
Czy ktos moze przypuszcza o co chodzi. Czy da sie to zrobic samemu czy musze isc do mechanika ? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 13 Maj, 2012 21:07 Re: [A3 99'] Nie grajace radio
|
|
|
| spambox_80 napisał/a: | Witam.
Mam maly problem. Otorz zepsulo mi sie fabryczne radio. Wiec zakupiwszy nowe + kostki + przejsciowke aby graly tyle glosniki zabralem sie za podlaczenie calosci. I odziwo dalem rade. Nie mniej pojawil sie problem takowy ze gdy kluczyk zostanie wyjety ze stacyjki - radio gasnie i nie daje sie wlaczyc. Ponowne wlozenie kluczyk niczego nie zmienia. Radio jest martwe. Dopiero przekcecenie kluczyka o jeden stopien odpala radio.
Kombinowalem z kabelkami zoltym i czerownym na rozne sposoby. Wyniki byly nastepujace:
- oba kable spiete ze soba CZ-CZ, Ż-Ż, CZ-Ż, Ż-CZ - radio gra z kluczykiem w stacyjce (przed wlaczeniem silnika nie gra)
- ktorykolwiek z kabli rozpiety a drugi spiety - radio nie gra.
Czy ktos moze przypuszcza o co chodzi. Czy da sie to zrobic samemu czy musze isc do mechanika ? |
Masz uszkodzoną stacyjkę. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
spambox_80

|
Wysłany: Nie 13 Maj, 2012 22:06
|
|
|
Mozna prosic o rozwiniecie mysli ? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 13 Maj, 2012 22:41
|
|
|
| spambox_80 napisał/a: | | Mozna prosic o rozwiniecie mysli ? |
Żadne niefabryczne radio nie zagra bez 2 zasilań (pamięć i zapłon) Tak więc to że nie chce się włączyć bez klucza, to norma. Jeżeli radio gra na zapłonie a przestaje w momencie wyciągnięcia klucza ze stacji to jest również normalne zjawisko, ale załączyć się powinno w momencie włożenia kluczyka do stacji i przekręcenia delikatnie w kierunku zapłonu. Jeżeli tak się nie dzieje to masz wyrobioną stacyjkę. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): spambox_80 |
 |
spambox_80

|
Wysłany: Pon 14 Maj, 2012 17:50
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | Jeżeli radio gra na zapłonie a przestaje w momencie wyciągnięcia klucza ze stacji to jest również normalne zjawisko, ale załączyć się powinno w momencie włożenia kluczyka do stacji i przekręcenia delikatnie w kierunku zapłonu |
Tak wlasnie jest, czyli dobrze podlaczylem sobie.
Dziekuje za pomoc.
Temat do zamkniecia. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Car Audio |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |