|
Przesunięty przez: jimv8 Nie 26 Sty, 2014 12:56 |
Problem z kierunkami, obrotomierzem i licznikiem |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: Nie 15 Wrz, 2013 11:20 Problem z kierunkami, obrotomierzem i licznikiem
|
|
|
Witam!
Na początku przedstawię problem, otóż pewnego razu, wyjeżdżając z domu, i po przejechaniu 10km zaczęła mi sie palić i pikać kontrolka od temperatury, natychmiast zatrzymałem się na poboczu, bo temperatura wskazywała mi blisko 120 stopni, po kilku postojach nie łapiąc temperatury powyżej 100 stopni wróciłem do domu. 2-3 dni później potrzebowałem podjechać w okolice okolo 2km dalej, wszystko ładnie przebiegało, silnik nawet nie zdarzył złapac jakiejkolwek temperatury, ale zauważyłem, ze kierunkowskazy mi nie działają, patrzyłem bezpieczniki, ale tam wszystko ok, po włączeniu awaryjnych działaja, a po przełączeniu łopatką przy kierownicy, już nie. Dzień później jadąc do sklepu, zauważyłem, że nie działa mi obrotomierz i licznik kilometrów nie nabija.
Wie może ktoś, lub miał takie przygody ze swoim autem? A odnośnie łapiącej temperatury, wymieniłem termostat i korek i stwierdzam, że problem może tkwić w pompie wody albo chłodnica jest zatkana, może ktoś mnie naprostuje. Z góry dziękuje za odpowiedź w czym może tkwić problem. Pozdrawiam! |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 15 Wrz, 2013 20:57
|
|
|
A ja sądzę, że powinieneś najpierw porównać temepraturę w wartościach mierzonych silnika i zegarów. Sądzę, że masz uszkodzone zegary. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 18.97.14.89, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |