Pozostałe tematy » [c4 92 2.0] Ciężko pali zawsze rano.
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
 [c4 92 2.0] Ciężko pali zawsze rano.
Witam.
Zauważyłem już jakiś czas temu że im zimniej na dworze tym ciężej samochód odpala. Ostatnio mamy duże mrozy nocą i auto naprawdę ciężko odpalić. silnik chwyta tak tylko na około 1sec i potem gaśnie... Jedynym sposobem na odpalenie samochodu jest przełączenie na gaz w momencie jak silnik chwyci na tej benzynie przez tą jedną sekundę. Niestety wtedy reduktor zamarza i na gazie zaczyna przerywać, wystarczy wtedy przełączyć znów na benzyne i po kilku minutach męczenia się z obrotami można jechać...
Dodam że świece były wymieniane w sierpniu 2011r filtry i olej również w lipcu. filtr powietrza jest w dobrym stanie.
Co może być przyczyną tak ciężkiego rozruchu?

Postaw piwo autorowi tego posta

Zacznijmy od tego jak długo po załączeniu zapłonu uruchamiasz silnik.

Pierwszy raz to od razu chwyci na tą jedną sekunde. A potem to już muszę dość długo kręcić. Czasem jak próbuje kolejny raz zakręcić to również od razu chwyci na tą jedną sekunde.

Frodoss napisał/a:
Pierwszy raz to od razu chwyci na tą jedną sekunde. A potem to już muszę dość długo kręcić. Czasem jak próbuje kolejny raz zakręcić to również od razu chwyci na tą jedną sekunde.

W takim razie po załączeniu zapłonu odczekaj około 7-12s zanim obrócisz rozrusznikiem. Jeżeli nadal będzie problem, to zainteresuj się wtryskiwaczem rozruchowym. On jest odpowiedzialny za stabilizację rozruchu.

A w którym miejscu jest ten wtryskiwacz rozruchowy??

Frodoss napisał/a:
A w którym miejscu jest ten wtryskiwacz rozruchowy??

Dojdziesz po przewodach paliwowych. Piąty przewód - wtryskiwacz jest z przodu po lewej stronie silnika.

a jaka to instalacja lpg?

Już wszystko ok:) Okazało się że to po raz drugi Silniczek krokowy... wcześniej kupiłem Jakiś chiński na allegro może dlatego, teraz kupiłem oryginalny, zobaczymy jak długo będzie działał. A druga rzecz to nasze kochane i drogie PALIWO! Strasznie dużo wody! (Tankowałem na Stacji Orlen...)

Ja mam ten sam problem w moim silniku w którym miejscu u mnie znajduję się ten silniczek?

Daj fotke

tu masz lokalizacje elektrozaworu

Ok znalazłem silniczek znajduje się za silnikiem. Zacznę do czyszczenia może coś pomoże. Frodoss ile dałeś za nowy silniczek?

za podróbę chińską 150zł, a za używany oryginalny z bosha 120zł

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi