do tego panowie 2gi taki sam układzik ale na światełka długie i amator oślepiania nie będzie miał szans
Co prawda, to prawda.
Adi , mam tak jakby podłączyć dwie lampy po jedną ?
Ja mam wszystkie kable pochowane , wogóle nie ma dostępu jedynie kolo lamp , na prawym błotniku mam miejsce żeby to zamontować kolo lampy
z gniazda wychodzi 5 żył szara, niebieska, czerwona, czarna, żółta
po prawej na twoim schemacie żółty kabel jest całkowicie odłączony ?
| Mrozio napisał/a: |
Adi , mam tak jakby podłączyć dwie lampy po jedną ?
Ja mam wszystkie kable pochowane , wogóle nie ma dostępu jedynie kolo lamp , na prawym błotniku mam miejsce żeby to zamontować kolo lampy
z gniazda wychodzi 5 żył szara, niebieska, czerwona, czarna, żółta
po prawej na twoim schemacie żółty kabel jest całkowicie odłączony ? |
Lewa strona będzie nieczynna. Prawa strona zasilania żarówki będzie zasilać jedynie przekaźnik który załączy sie po załączeniu świateł. Chciałeś najprostsze rozwiązanie.
to lewa stronę odciąć i zaizolować na amen ? (wsadzę ja w izolację i do rurki termokurczkliwej dla spokojnosci)
| to lewa stronę odciąć i zaizolować na amen ? (wsadzę ja w izolację i do rurki termokurczkliwej dla spokojnosci) |
Jasne. Tak będzie najlepiej. Żółty przewód z lewej lampy podłącz na prawą stronę do żółtego przewodu i te dwa podłączone ze sobą odcinki podłączysz bezpośrednio do przekaźnika.
a jakie żarówy kupić ? znalazlem takie
http://moto.allegro.pl/h4...1229317014.html
chce zrobić raz dobrze i mieć spokuj
Mrozio, kup z ciemno niebieskim szklem wtedy bedzie efekt bielusngo swiatla. W tych jest zlotawe...
Piotruś znasz jakąś firmę ... ?
| Piotruś znasz jakąś firmę ... ? |
nie, zawsze kupuje w naszym oszolomie i jestem zadowolony. a place jakies 15-20zl...
Żarówki zdążysz zmienić. Zrób wiązkę i zobaczysz jak świeci na tych co masz.
| Adi202 napisał/a: |
| Żarówki zdążysz zmienić. Zrób wiązkę i zobaczysz jak świeci na tych co masz. |
w niedziele po Finale Audi tour De Śląsk zabieram się do foto-roboty , jak się wyrobie to będzie temacik-gotowiec
w temacie
gdzie sie przebic w scianie grodziowej do srodka autka zeby podlaczyc ten przewod do akumulatora??
| jimv8 napisał/a: |
w temacie
gdzie sie przebic w scianie grodziowej do srodka autka zeby podlaczyc ten przewod do akumulatora?? |
wg. mnie najlepiej puscic po oryginalnej wiazce, lub szybciej po blotniku i w podszybie...