Dziwna ikona na zegarach, co to jest
Witam kolegów,
Takie pytanko: dziś przypadkowo klikając kierunkami włączyła mi się taka ikonka. Nie ma tego w internecie, przynajmniej w moim.
Chodzi mi o tą zieloną ikonę pod światłami mijania.
Re: Dziwna ikona na zegarach, co to jest
| Granth napisał/a: |
Witam kolegów,
Takie pytanko: dziś przypadkowo klikając kierunkami włączyła mi się taka ikonka. Nie ma tego w internecie, przynajmniej w moim.
Chodzi mi o tą zieloną ikonę pod światłami mijania. |
Ta kontrolka sygnalizuje działanie kierunkowskazów przyczepy, pod warunkiem ,że jest zamontowany oryginalny hak.
Tak to kontrolka sie zapala wtedy kiedy masz podlacz przyczepke lawete
Tak, wszystko jasne. Mam oryginalny hak... ale nie mam przyczepki ani lawety.
Padł mi przełącznik świateł awaryjnych, a kierunki zamiast migać to się świeciły. No i tak (jeszcze ze starym oryginalnym, uszkodzonym przełącznikiem), stojąc w kolejce na stacji paliw bawiłem się manetką kierunków i odkryłem, że jak szybko nacisnę 4 lub 5 (a może 3) razy manetkę to zapala się taka ikona.
Dziś założyłem zamiennik FEBI tego przełacznika, ale ikona pojawia się jak wciskam kierunek i sobie miga, nie regularnie - nie w rytm kierunku. No i teraz: czy ja zepsułem, czy to wina przełacznika, czy ktoś mi podpiął przyczepę - ale to raczej zobaczyłbym
Planuję naprawić orginalny przełacznik, wiem że padł przekaźnik, szukam OMRON G8NW-2
Po podłaczeniu kompa błedów brak ? moze moduł haka ma dosc lub dostal wilgoci
Moduł haka? A gdzie go szukać? może ipą go potraktuje. Kompa nie podpinałem, gdyż zaginął mi interfejs do kompa, mam tylko bluetooth'a a on nie ogarnie licznika. Muszę poszukać lub załatwić interfejs.
| Granth napisał/a: |
| Moduł haka? A gdzie go szukać? może ipą go potraktuje. Kompa nie podpinałem, gdyż zaginął mi interfejs do kompa, mam tylko bluetooth'a a on nie ogarnie licznika. Muszę poszukać lub załatwić interfejs. |
Błędów szukaj nie w zegarach a w adresie 69
Sterownika haka w tym aucie nie uświadczysz. Całą kontrolę kierunkowskazów wykonuje włącznik świateł awaryjnych, w tym przypadku z wyposażeniem do gniazda haka, czyli 2+1 z kontrolą spalonej żarówki w przyczepce.. Zamiennik może tej funkcji nie posiadać.