Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
[C4 92'] problem z podgrzewanymi fotelami
Na podszybiu powinieneś mieć choć jeden bezpiecznik jeżeli masz radio. Podgrzewane fotele zasilane są przez automatyczne bezpieczniki które są w metalowej obudowie.
czteropinowych juz nie produkuja, chyba,że uda Ci sie znaleźć jakąś uzywke.
plug&play czyli tak jak ten czteropinowy, wtyczka jest taka sama
WITAM. Mam problem z podgrzewaniem Foteli. Zauwarzyłem że do przełaczników nie dochodzi w ogóle prad. Gdzie moge szukać Przyczyny tego? Pozdrawiam.
zacząłbym od bezpiecznika i z tego co się orientuję to jest A5 na podszybiu
Tylko własnie u mnie nie ma pod maską na podszybiu bezpieczników. jest pare przekażników ale typowego bezpiecznika nie ma. jedynie tylko pod kierownica są jeszcze jakies bezpieczniki. troche jest ineczej niż a A6
a czy sprawdzałeś bezpiecznik numer 44?
| bialy napisał/a: |
| Tylko własnie u mnie nie ma pod maską na podszybiu bezpieczników. jest pare przekażników ale typowego bezpiecznika nie ma. jedynie tylko pod kierownica są jeszcze jakies bezpieczniki. troche jest ineczej niż a A6 |
Na podszybiu powinieneś mieć choć jeden bezpiecznik jeżeli masz radio. Podgrzewane fotele zasilane są przez automatyczne bezpieczniki które są w metalowej obudowie.
A JEŻELI chodzi o takie bezpieczniki to są takie. a własnie ostatno tam zaglądałem i dotykając po kolei te metalowe bezpieczniki ostatni był gorący .Stojąc przodem do samochodu lewy rząd tych własnie bezpieczników. w sumie to sie az oparzyłemw w wydaje mi sie ze tak nie powinno by.
[ Dodano: Sro 11 Kwi, 2012 08:35 ]
a teraz jeszcze tak dedukuje
czy to taz może byc przyczyna ze jeżeli stoi samochod dłuzej niz 24h do po prostu siada bateria. gdzies ginie prad. i takie pytanie czy to własnie przez ten bezpiecnik może sie tak dziać?
[ Dodano: Sro 11 Kwi, 2012 08:35 ]
a teraz jeszcze tak dedukuje
Odpowiedź jest prosta masz zwarcie w instalacji elektrycznej. Stąd problem z rozładowaniem się akumulatora.
JA TEZ STAWIAM ZE TO JEST PROBLEM W KABLACHAT A DO TEJ PORY JESZCZE NIC TAKIEGO NIE ZAUWARZYŁEM W KABLACH.
[ Dodano: Czw 12 Kwi, 2012 10:59 ]
A CZY MOZE BYC TEZ TEGO PRZYCZYNA PRZEZ JAKIS PRZEKAZNIK? JEST JECZCZE TAKI OBJAW ZE JAK DOTYKAM DRZWI TO NIE RAZ KOPIE MOZE TO JEST JAKAS WSKAZÓWKA GDZIE MOZE BYC TO ZWARCIE?
[ Dodano: Czw 12 Kwi, 2012 11:01 ]
POPATRZE DZISIAJ JAK BEDZIE CHWILA DO TEGO BEZPIECZNIKA OD FOTELI. PODZIEKOWAŁ ZA POMOC
[ Dodano: Czw 12 Kwi, 2012 10:59 ]
A CZY MOZE BYC TEZ TEGO PRZYCZYNA PRZEZ JAKIS PRZEKAZNIK? JEST JECZCZE TAKI OBJAW ZE JAK DOTYKAM DRZWI TO NIE RAZ KOPIE MOZE TO JEST JAKAS WSKAZÓWKA GDZIE MOZE BYC TO ZWARCIE?
[ Dodano: Czw 12 Kwi, 2012 11:01 ]
POPATRZE DZISIAJ JAK BEDZIE CHWILA DO TEGO BEZPIECZNIKA OD FOTELI. PODZIEKOWAŁ ZA POMOC
Na początku odłącz bezpiecznik grzanych siedzeń i sprawdź czy nie masz uszkodzonych regulacji grzania oraz wyłącz Caps Locka jak będziesz coś pisał.
tylko że na włączniki siedzeń nie dochodzi w ogóle prąd. No nic jak będe miał chwile to popatrze tam jeszcze. Pozdrawiam
[ Dodano: Pią 13 Kwi, 2012 08:14 ]
A jeszcze mam takie pytanie. Wiesz gdzie moge dostać czujnik temperatury wody ten 4-pinowy? szukam i wszystkie co znalazłem to 3-pionowe. To jest ten od zegara.
[ Dodano: Pią 13 Kwi, 2012 08:14 ]
A jeszcze mam takie pytanie. Wiesz gdzie moge dostać czujnik temperatury wody ten 4-pinowy? szukam i wszystkie co znalazłem to 3-pionowe. To jest ten od zegara.
Ten 4ro pinowy może być zastąpiony nowszym 3 pinowym.
| Wiesz gdzie moge dostać czujnik temperatury wody ten 4-pinowy? |
A ten 3-pinowy jak go podłączyć zeby wszystko dziabało?
| A ten 3-pinowy jak go podłączyć zeby wszystko dziabało? |
czyli zadnych kabli nie trzeba zamieniac tam przy wtyczce?
Odpowiedz do tematu