[A3 99r] Problem z subwooferem
Witam! Kupilem niedawno audi a3 i mam problem bo nie dziala oryginalny subwoofer a raczej nie jest podlaczony. Poprzedni wlasciciel zamienil oryginalne kostki audi na zwykle iso i wlozyl Sony Xploda.
Po wyjeciu radia zostala masa wolnych kabli z tego co wyczytalem z forum odpowiedzialne za tylni subwoofer w bagazniku sa kable niebieskozielony, czerwonozielony, 2xbrazowoczerwony i bialoczarny, tylko jak to teraz wszystko podlaczyc do normalnego zlacza ISO ???
W bagazniku jest subwoofer nokia wiec wyglada ze jest to system BOSE o ile sie nie myle a zbytnio sie nieznam bo do czynienia mam pierwszy raz z audi.
Prosze o pomoc jak to wszystko razem polaczyc, dobrze by bylo nawet zdjecia, zeby to ladnie gralo a nie gnilo w bagazniku.
Reszta glosnikow dziala rewelacyjnie czyli przod i tyl, tylko ten subwoofer jest odlaczony.
Bede wdzieczny za pomoc

Pozdrawiam
wydaje mi sie za niebieskozielony to sygnal na sub czerwonozielony to (+) bialoczarny to (-) a t2 2brazowoczerwone to odpowiadaja kablom chinch tak mi sie wydaje.
a w sub masz moze wejscie na taki kabel chinch?
czyli nie ma wzmacniacza?
Najwidoczniej nie. Niewiem zreszta bo ciezko okreslic, wiem tylko tyle ze to seryjne od audi
te kable co pisales wychodza z tego sub? jak mozesz to daj foto jak to wyglada moze pomoge.
one wychodza do zoltej kostki do seryjnego radia audi a ja tu mam sony xplod. Na ten moment fot nie jestem wstanie zrobic
[ Dodano: Wto 19 Cze, 2012 14:32 ]
znalazlem taki opis tej kostki i kabelkow:
niebieskozielony - wyjscie liniowe RR
czerwonozielony - wyjscie liniowe LR
2x brazowoczerwony - masa wyjsc liniowych
bialoczarny - sterowanie wzmacniacza +12V
Nie masz BOSE tylko Nokia. Zrób fotki tej kablobałaganu bo coś mi nie pasuje. Jeżeli tylne głośniki grają, to i sub powinien. Jeżeli sub nie gra, to tylne głośniki podłączone są pod przednie.
Subwoofer przy takim bałaganie faktycznie nie może zagrać ponieważ nie jest podłączony tzn tylko z jednej strony. Jeżeli masz niefabryczne radio, to musisz zrobić porządek z tymi odciętymi przewodami, kupić na alledrogo przejściówkę do głośników którą podłączysz do tych przewodów oraz podłączyć tylne głośniki ponownie do subwoofera
Dokładnie.
A jak w tym burdlu pozniej sie odnalezc ? znaczy co do czego podlaczac ?
| mhsound napisał/a: |
| A jak w tym burdlu pozniej sie odnalezc ? znaczy co do czego podlaczac ? |
Kup najpierw ten adapter. Resztę ogarnie się w godzinkę.
Ok, to jak narazie dzieki za pomoc