Witam!
Mam problem z Audi A4 B5 2000r. Dzisiaj jadąc rano do pracy z żoną zauważyłem że pokazuje się na fisie iż drzwi pasażera są otwarte, żona zamknęła drugi raz i rzeczywiście były zamknięte a na fisie wskazało że są otwarte tak samo paliło się światło u góry na podsufitce oraz światło po nogami pasażera a także czerwona lampka w drzwiach pasażera i tak cały czas gdyż nie mogę tego wyłączyć oprócz światła na podsufitce.. Co się stało? Rozumiem że padł jakiś czujnik tylko jaki i gdzie się on znajduje?
Z góry dzięki za info
Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
[A4 2000] czujnik zamknięcia drzwi
Re: [A4 2000] czujnik zamknięcia drzwi
zaniemógł Ci mikrostycznik w zamku, masz 2 opcje, wymiana mikrostycznika (ciężko znaleźć używany) lub wymiana całego zamka.
najlepiej jest wyciagnąć zamek wtedy można go namierzyć śledząc w przewody koloru czerwonego i niebieskiego
Niekoniecznie. Przewody mogą być również koloru czarnego.
wszystko jest możliwe
sugerowałem się A6
| bonczek87 napisał/a: |
| Witam!
Mam problem z Audi A4 B5 2000r. Dzisiaj jadąc rano do pracy z żoną zauważyłem że pokazuje się na fisie iż drzwi pasażera są otwarte, żona zamknęła drugi raz i rzeczywiście były zamknięte a na fisie wskazało że są otwarte tak samo paliło się światło u góry na podsufitce oraz światło po nogami pasażera a także czerwona lampka w drzwiach pasażera i tak cały czas gdyż nie mogę tego wyłączyć oprócz światła na podsufitce.. Co się stało? Rozumiem że padł jakiś czujnik tylko jaki i gdzie się on znajduje? Z góry dzięki za info |
A w którym miejscu zamka znajdują się te mikrostyki? Mogę ewentualnie kupić używany zamek z allegro i go tam wstawić czy coś nie będzie mi działać?
| bonczek87 napisał/a: |
| A w którym miejscu zamka znajdują się te mikrostyki? Mogę ewentualnie kupić używany zamek z allegro i go tam wstawić czy coś nie będzie mi działać? |
| Pasiak napisał/a: |
| najlepiej jest wyciagnąć zamek wtedy można go namierzyć śledząc w przewody koloru czerwonego i niebieskiego |
Niekoniecznie. Przewody mogą być również koloru czarnego.
| Adi202 napisał/a: | ||
Niekoniecznie. Przewody mogą być również koloru czarnego. |
Odpowiedz do tematu