Panowie, oświećcie mnie co mogłem wcisnąć, że wyłaczyłem tylną lampę podsufitki. Normalnie wcześniej działało pięknie, ale chciałem zrobić tak: że po otwarciu tylnych drzwi nie zapala się lampka w podsufitce. No i nie zapala się. (coś przełaczyłem) Ale nie zapala się nawet gdy otworzę przednie drzwi (wtedy zapala się tylko przednia), gdy otworzę tylne drzwi - nie zapala się zadna. Gdy włączę przyciskiem w podsufitce przedniej lampy światło - zapalają się wszystkie: tył i przód, gdy włączę w tylnej, nie zapala się żadna. Za to wciskając lampki (do czytania) działają wszystkie te, które włączam.
Raczej to nie krańcówka (chyba, że padły w obu drzwiach tylnych), miałem podobny przypadek w A3 3-drzwiowym, coś poklikałem przełącznikami i zaczęło działać, ale teraz nie mogę sobie przypomnieć co klikałem.
Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
A6 C5 - lampka podsufitki - tył - nie działa
Przelutuj tą lampkę. Możliwe że ma zimne luty.
Jest to jakiś pomysł, ale...
dzisiaj znowu klikałem tymi guziakmi przy lampce (jeden i drugiej), teraz jak otwieram tylne drzwi to zapala się przednia lampa, tylna ciagle nie.
W wolnej chwili wyjmę i przelutuję, chociaż głos wewnętrzny mówi: to nie to
dzisiaj znowu klikałem tymi guziakmi przy lampce (jeden i drugiej), teraz jak otwieram tylne drzwi to zapala się przednia lampa, tylna ciagle nie.
W wolnej chwili wyjmę i przelutuję, chociaż głos wewnętrzny mówi: to nie to
To sprawdz krancówki w zamkach tylnich
lubi też być nie kontakt między płytką a blaszkami do żarówek
tylne lampki w C5 maja swoje fochy i nic się z tym nie zrobi, można próbować przelutować lub załozyć drugą, przerabiałem to niemalże w każdej A6 która wpadła mi w ręce, w A6 nie ma krańcówek jest tylko mikrostycznik w zamkach i jeśli on padnie to na FISie nie bedzie widoczne otwarcie drzwi, ale to bardzo rzadko się zdarza w drzwiach tylnych.
No właśnie, o tym nie pomyślałem. A najprostsze rozwiązania są najlepsze
Sprawdziłem, lewe tylne drzwi jak otworzę to na fisie jest informacja, natomiast jak otworzę prawe tylne, to nie ma informacji o otwartych drzwiach - czyli mikrostyk. Zauwazyłem także, że po otwarciu tylnej klapy nie zapala się lampka w bagażniku (ta w suficie, bo ta w drzwiach owszem, pali się), raz się zapaliła, ale potem każda próba otawarcia klapy już nic nie dała.
Mikrostyk w zamku raczej działa, bo na fisie pokazuje otwartą tylną klapę (tak przy okazji: zamek tylny pasuje od A3 8l, trzeba tylko obrócić dzwignie, wiem bo w A3 montowałem zamek od A6
).
Sprawdziłem, lewe tylne drzwi jak otworzę to na fisie jest informacja, natomiast jak otworzę prawe tylne, to nie ma informacji o otwartych drzwiach - czyli mikrostyk. Zauwazyłem także, że po otwarciu tylnej klapy nie zapala się lampka w bagażniku (ta w suficie, bo ta w drzwiach owszem, pali się), raz się zapaliła, ale potem każda próba otawarcia klapy już nic nie dała.
Mikrostyk w zamku raczej działa, bo na fisie pokazuje otwartą tylną klapę (tak przy okazji: zamek tylny pasuje od A3 8l, trzeba tylko obrócić dzwignie, wiem bo w A3 montowałem zamek od A6
).Odpowiedz do tematu