cos musi byc źle podpięte ale co ? gdzie błąd ?
Odpowiedz do tematu
A myślisz że skąd bierze się ten sygnał z klimatyzacji? Zegary mają wejście sygnału prędkościomierza oraz wyjście prędkościomierza czyli GALA.
Odpowiedz do tematu
do 31 jest podpięty i jak podepne pod niego gale navi plus w adaptacjach nie widzi gali jak podepne sympchony to samo jak podepne concert 1 również wiec wykluczam ze to radia wina
cos musi byc źle podpięte ale co ? gdzie błąd ?
cos musi byc źle podpięte ale co ? gdzie błąd ?miałem podobny problem z GALĄ w A4B6 i ja problem rozwiązałem przez podpięcie się pod kabelek od ABS, w zegarach nie miałem sygnału GALA
przeciez w zegarach nie ma takiego pinu jak gala
w a4b5 bierze sie z 31 pinu kostki niebieskiej ale nie wiem dlaczego u mnie nie działa
. nie wiem gdzie te przewody są od abs w której kostce ...
w a4b5 bierze sie z 31 pinu kostki niebieskiej ale nie wiem dlaczego u mnie nie działa
. nie wiem gdzie te przewody są od abs w której kostce ...| witek1234 napisał/a: |
przeciez w zegarach nie ma takiego pinu jak gala . |
A myślisz że skąd bierze się ten sygnał z klimatyzacji? Zegary mają wejście sygnału prędkościomierza oraz wyjście prędkościomierza czyli GALA.
no tak zgodze się, ale opisane to jest jako wyjscie nr.1 pin3 wyjscie nr.2 pin 31 to dlaczego skoro klimatronik działa i pokazuje prędkość to gala martwa
? jak to można wytłumaczyć >
[ Dodano: Wto 21 Maj, 2013 11:39 ]
To nikt mi nie pomoże odnośnie tej GALI dlaczego to może nie działać ?
[ Dodano: Sro 22 Maj, 2013 16:50 ]
to może ktoś wie gdzie szukać tych kabli od abs
? jak to można wytłumaczyć >
[ Dodano: Wto 21 Maj, 2013 11:39 ]
To nikt mi nie pomoże odnośnie tej GALI dlaczego to może nie działać ?
[ Dodano: Sro 22 Maj, 2013 16:50 ]
to może ktoś wie gdzie szukać tych kabli od abs
Problem w tym, że masz swap i który nie jest oryginalnym rozwiązaniem. ABS również nie posiada tej opcji ponieważ jest to starsza wersja.
Sądzę że jest gdzieś problem z połączeniem. Skoro klima widzi prędkość, to nawigacja powinna również ją zauważyć. Podłącz się próbnie nawigacją do klimy.
P.S.
Ostatnio z braku czasu nie zaglądam 3x dziennie na forum więc jeżeli nie otrzymasz odpowiedzi to nie stresuj się jej brakiem tylko czekaj.
Sądzę że jest gdzieś problem z połączeniem. Skoro klima widzi prędkość, to nawigacja powinna również ją zauważyć. Podłącz się próbnie nawigacją do klimy.
P.S.
Ostatnio z braku czasu nie zaglądam 3x dziennie na forum więc jeżeli nie otrzymasz odpowiedzi to nie stresuj się jej brakiem tylko czekaj.
właśnie tak zrobiłem jak piszesz fabrycznie nie miałem kabelka gala wiec jak miałem wyjęty tunel srodkowy podłączyłem sie pod przewód z kostki bezowej klimy chyba 4 pin jak dobrze pamietam łączy on sie z 31 pinem w liczniku moze to problem abs ... tylko jak wymienie pompe abs i dalej nie bedzie działac
chcałbym poprostu wykluczyć wszystkie inne możliwości
chcałbym poprostu wykluczyć wszystkie inne możliwościW ABS również chcesz zrobić swap? Ja nie widzę takiej potrzeby. Sygnał GALA nie pochodzi z ABS a z zegarów. Sygnał prędkości brany był z ABS w modelach powyżej 99r gdy weszła do użytku Navi. Tobie do normalnej pracy RNS wystarczy rozdzielony sygnał GALA jako sygnał prędkości oraz impuls z koła.
Szukaj przyczyny dlaczego brakuje sygnału prędkości z zegarów to będzie najlepsze wyjście z sytuacji.
Szukaj przyczyny dlaczego brakuje sygnału prędkości z zegarów to będzie najlepsze wyjście z sytuacji.
witam
Zgodze się z Tobą w 100% , ale co można jeszcze sprawdzić jak miernikiem od punktu gala w radiu do zegarów pin 31 jest przejscie ? Gdzie tej przyczyny szukac ?
Zgodze się z Tobą w 100% , ale co można jeszcze sprawdzić jak miernikiem od punktu gala w radiu do zegarów pin 31 jest przejscie ? Gdzie tej przyczyny szukac ?
Odpowiedz do tematu