Blacharstwo i lakiernictwo » [B3]Przykorodowany tylni błotnik, jak naprawic
Odpowiedz do tematu
 [B3]Przykorodowany tylni błotnik, jak naprawic
Mój samochód był kiedyś prawdopodobnie uderzony w prawy tył, na tylnym błotniku nad kołem wdała sie rdza, az prześwit jest (na całym tym łuku), ewidentnie bedzie wkrótce naprawa, teraz zastanawiam się, czy szukac całej ori ćwiartki (czy wogóle jest szansa znaleznienia nie bitej nigdy) czy, zeby zrobił blacharz wstawke, znaczy wyciął z tego co jest to podrdzewiałe i wstawił

Postaw piwo autorowi tego posta
 Re: [B3]Przykorodowany tylni błotnik, jak naprawic
Astaroth napisał/a:
Mój samochód był kiedyś prawdopodobnie uderzony w prawy tył, na tylnym błotniku nad kołem wdała sie rdza, az prześwit jest (na całym tym łuku), ewidentnie bedzie wkrótce naprawa, teraz zastanawiam się, czy szukac całej ori ćwiartki (czy wogóle jest szansa znaleznienia nie bitej nigdy) czy, zeby zrobił blacharz wstawke, znaczy wyciął z tego co jest to podrdzewiałe i wstawił
łatwiej i taniej bedzie kupic reperaturkę, która powinna wytrzymać kilka lat (jesli bedzie wstawiona przez fachowca) Natomiast jeśli chcesz to zrobic na lata, lepiej poszukac ćwiartki.

Posmaruj to miejsce Cortanin'em. Taniej wyjdzie wstawienie reperaturki, a solodniej wstawienie całego błotnika. Ta druga opcja wyjdzie niestety wiele drożej niż pierwsza.

a czy możecie mi koledzy pokazac, na allegro czy gdziekolwiek jak wygląda taka reperaturka a ja jutro w dzień wrzuce fotkę tego błotnika

[ Dodano: Sro 16 Lut, 2011 23:57 ]
czekam tylko az zima odpuści i mrozów nie będzie i chce odstawic autko do naprawy, koleżanka z forum bulterierów ma mieszalnie lakierów w Łodzi na Rzgowskiej, wiec juz z doborem lakieru mam z głowy, pozostaje tylko zastanowic sie jak to zrobic i wybór warsztatu

Astaroth napisał/a:
a czy możecie mi koledzy pokazac, na allegro czy gdziekolwiek jak wygląda taka reperaturka
tu masz reperaturkę
http://allegro.pl/reperat...1448481457.html

a tu ćwiartkę:
http://allegro.pl/audi-80...1448331942.html

Wystawiono 1 piw(a):
Astaroth

może ktoś z Klubowiczów, by mi polecił jakiś niedrogi zakład blacharsko-lakierniczy z Łodzi, bądz okolic, do tej naprawy - będe chciała robic to z reperaturką

no dziur juz nie ma, zrobione zostało z reperaturką, która była wstawiana, u góry jest wszystko bardzo ładnie, nic nie widac, od środka zakonserwowane, ale w poniedziałek będzie jeszcze poprawka, tej końcówki progu, bo nie podgiał tak jak się z góry patrzy, tylko jakby była na prosto, no i to będzie poprawione, no a tak jest ładnie

Astaroth napisał/a:
no dziur juz nie ma, zrobione zostało z reperaturką, która była wstawiana, u góry jest wszystko bardzo ładnie, nic nie widac, od środka zakonserwowane, ale w poniedziałek będzie jeszcze poprawka, tej końcówki progu, bo nie podgiał tak jak się z góry patrzy, tylko jakby była na prosto, no i to będzie poprawione, no a tak jest ładnie
no to wypas! :mrgreen: ;audi;

niepokoi mnie tylko jedna rzecz, ten lakier jest świezo połozony (w ten wtorek rano wstawiony na warsztat na robotę a wczoraj w piątek odebrany po południu samochód) i nagle akurat dziś zima przyszła, jest poniżej zero teraz dokładnie -2 i snieg wali, a specjalnie całą zimę dosłownie z dziurami w błotniku jezdziłam, zeby to zrobic na wiosnę... to mam zime :/ chyba nic się nie stanie co?

Spokojnie. Lakier schnie dość szybko więc nic się nie stanie.

Odpowiedz do tematu