Witam.
Nie działa gniazdo w bagażniku, nie dochodzi prąd. Nie znalazłem bezpiecznika odpowiadającego za to gniazdo. Gdzie szukać przyczyny?
Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
Gniazdo zapalniczki w bagażniku a hak
Re: Gniazdo zapalniczki w bagażniku
z tego co pamiętam to tylne gniazdo zapalniczki to bezpiecznik nr 33 , a przednie działa?
Pasiak, wiem o tym bezpieczniku i wszystko jest ok. w kabinie.
Może doprecyzuję o co chodzi
Montowałem hak i muszę dołożyć moduł. Chciałem podpiąć się pod gniazdo zapalniczki, żeby nie przeciągać dodatkowego przewodu. Wiem, że bezpiecznik 35 odpowiada za zasilanie przyczepy, u mnie jest on pusty i brak widocznych konektorów.
Może ktoś podpowie, gdzie można „na krótko” złapać plusa?
Pod osłoną widoczne są 4 bezpieczniki, tylko są z dołu. Jeśli Adi mówisz, że nad, to widoczne są jakieś 2 sztuki, tylko jakieś inne. Foto niestety nie chce się załączyć
Patrzyłem dobrze, tylko po wierzchu. Dostęp jest mega...masakra. Walczę, ale chyba skapituluję. Dobrałem się do tego bezpiecznika i zero reakcji, nawet po zapłonie. Podmieniałem na inne też, zwykłe. Zapewne problem będzie gdzieś w przewodach...
Czy w bagażniku znajdę jakiś inny stały plus, czy pociągnąć nowy przewód?
[ Dodano: Wto 11 Kwi, 2023 15:44 ]
Wcześniej nie miałem ze sobą miernika, teraz sprawdziłem. Między gniazdem bezpiecznika a tyłem na brązowym przewodzie jest przejście, na czerwono-niebieskim tego brak
Brązowy to masa, czerwony z niebieskim to stałe 12V.
Ostatnio zmieniony przez grzesiek79 Nie 02 Kwi, 2023 19:50, w całości zmieniany 1 raz
| grzesiek79 napisał/a: |
| Witam.
Nie działa gniazdo w bagażniku, nie dochodzi prąd. Nie znalazłem bezpiecznika odpowiadającego za to gniazdo. Gdzie szukać przyczyny? |
| Pasiak napisał/a: |
| z tego co pamiętam to tylne gniazdo zapalniczki to bezpiecznik nr 33 , a przednie działa? |
Pasiak, wiem o tym bezpieczniku i wszystko jest ok. w kabinie.
Może doprecyzuję o co chodzi
Montowałem hak i muszę dołożyć moduł. Chciałem podpiąć się pod gniazdo zapalniczki, żeby nie przeciągać dodatkowego przewodu. Wiem, że bezpiecznik 35 odpowiada za zasilanie przyczepy, u mnie jest on pusty i brak widocznych konektorów.
Może ktoś podpowie, gdzie można „na krótko” złapać plusa?
Gniazdo 12V bagażnika zasilane jest przez bezpiecznik który znajduje się nad przekaźnikami. Trzeba zdemontować osłonę nad kolanami kierowcy.
| Adi202 napisał/a: |
| Gniazdo 12V bagażnika zasilane jest przez bezpiecznik który znajduje się nad przekaźnikami. Trzeba zdemontować osłonę nad kolanami kierowcy. |
Pod osłoną widoczne są 4 bezpieczniki, tylko są z dołu. Jeśli Adi mówisz, że nad, to widoczne są jakieś 2 sztuki, tylko jakieś inne. Foto niestety nie chce się załączyć
Nr 14 górny rząd przekaźników. W załączniku ponumerowany obraz tablicy https://www.szybkiplik.pl/RWW84255u4
| Adi202 napisał/a: |
| Nr 14 górny rząd przekaźników. W załączniku ponumerowany obraz tablicy https://www.szybkiplik.pl/RWW84255u4 |
Patrzyłem dobrze, tylko po wierzchu. Dostęp jest mega...masakra. Walczę, ale chyba skapituluję. Dobrałem się do tego bezpiecznika i zero reakcji, nawet po zapłonie. Podmieniałem na inne też, zwykłe. Zapewne problem będzie gdzieś w przewodach...
Czy w bagażniku znajdę jakiś inny stały plus, czy pociągnąć nowy przewód?
[ Dodano: Wto 11 Kwi, 2023 15:44 ]
Wcześniej nie miałem ze sobą miernika, teraz sprawdziłem. Między gniazdem bezpiecznika a tyłem na brązowym przewodzie jest przejście, na czerwono-niebieskim tego brak
| grzesiek79 napisał/a: |
| Wcześniej nie miałem ze sobą miernika, teraz sprawdziłem. Między gniazdem bezpiecznika a tyłem na brązowym przewodzie jest przejście, na czerwono-niebieskim tego brak |
Brązowy to masa, czerwony z niebieskim to stałe 12V.
Temat ogarnięty.
U mnie, we wskazanym miejscu przez Adiego, znajduje się bezpiecznik termiczny.
Winnym braku prądu w tym gnieździe był bezpiecznik (zwykły 20A), niestety nie podam dokładnej lokalizacji, ale znajduje się pod kierownicą
U mnie, we wskazanym miejscu przez Adiego, znajduje się bezpiecznik termiczny.
Winnym braku prądu w tym gnieździe był bezpiecznik (zwykły 20A), niestety nie podam dokładnej lokalizacji, ale znajduje się pod kierownicą
Odpowiedz do tematu